Kiniškas šlamštas: USB endoskopas

Dabar užsiimu statybom ir remontu (todėl mažai turinio) ir prireikė pažiūrėti į statybinius plyšius. Tikras endoskopas su šviesos šaltiniu senai parduotas, kiti be šviesos šaltinio. Todėl neskubant nutariau nusipirkti kinišką USB endoskopą. Jis alieksprese vadinosi “5.5MM Lens 3.5M Cable Waterproof Mini Micro USB Endoscope Borescope Inspection Industrial For Android Phones Camera 6 LED”… už 13.88USD. Tipo “horizontal resolution 700TVL”. Gavus daigčiuką pasimatė, kad ten gal net 250 linijų nėra. Ir dar laikas nuo laiko striginėjo, o tai ir pagelbėjo iškelti disputą ir pardavėjas be didelių kalbų grąžino pinigus. Į komplekta dar buvo pridėtas USB-A perėjimas į USB mikro.
USB endoskopas
Šiaip daikčiukas veikia su Samsung S5, o su S3 mini jau neveikia. Windows 10 irgi veikia. Tačiau ant androido softas gana beviltiškas, o windowsai supranta kaip paprastą USB kamerą.

Kamera labai nejautri, todėl nors ir yra apšvietimas su LEDukais, jei filmuojama ką nors toliau už 10cm, beveik nieko nesimato. Objektyvas velniai žino kur nureguliuotas ir vaizdo iš arti nerodo. Todėl gaunasi kaip ir priešingybė veikime- iš arti nerodo dėl objektyvo, o iš toliau dėl apšvietimo.

USB endoskopas
(paveiksliuką žiūrėti atskirai, nes wordpressas kiek sumažina)

USB endoskopas
(paveiksliuką žiūrėti atskirai, nes wordpressas kiek sumažina)

O gedimas susiremontavo labai paprastai- USB laidas kiek per ilgas ir dirba nestabiliai, todėl iškirpau apie metrą laido ir viskas pradėjo veikti stabiliai.
USB endoskopas

Praktiškai nereikalingas ir nepanaudojamas daiktas. Nerekomenduoju pirkti.

2 replies on “Kiniškas šlamštas: USB endoskopas”

  1. Turiu ir aš panašų žaisliuką, tik berods 7.5 mm diametro ir 5 m kabelis. Veikia nepergeriausiai, bet pakenčiamai. Su perėjimu veikia ir su Xiaomi 1S telefonu. Šiaip yra pagelbėjęs keletą kartų, pvz sienoje einančio kabelio nėjo ištraukti, buvo užstrigęs už beveik metro. Žiūrėdamas kamera krapščiau su plienine viela ir pasileido.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *