Steampunk: bra

Kažkaip visai gražiai pasirodė man steampunk stiliaus šviestuvai. Kiniški buvo brangūs, ilgai laukti ir nelabai norimo stiliaus. Šiaip, man reikia dviejų bra. Todėl nutariau pasigaminti savo versiją. Viskas prasidėjo nuo interneto naršymo, galvojimo. Bet viskas baigėsi “crazy” vizitų į senukus kur biški paterorizavau santechnikos skyriaus pardavėjus.

steampunk lamp bra
Čia pirmi eskizai su jau pirkiniais.

steampunk lamp bra
Čia gerybių dėžutė iš senukų… kaina jos gana didelė ~50€. Tiesa dėžutėje nėra didelių tiesių vamzdžių atraižų.

steampunk lamp bra
Keletas pradinių sunarstymų.

steampunk lamp bra
Pakeliui buvo pramodeliuotas ir crazy stalinės lempos konceptas.

steampunk lamp bra
Patronas turėtu suktis prie vamzdžio per sriegį. Tačiau aš neturėjau tokio žingsnio sriegapjovių. Tiesa, kaime aš iš viso jokių sriegapjovių neturiu. Teko sriegius pašalinti. Pasirodo, ten viduje užvalcuota plieninė veržlė. Gerai, kad ten tebuvo kiniškas plienas ir lengvai išsigrežė. Šis žalvaris puikiausiai lituojasi su švininiu lydmetaliu ir paprastu 60W lituokliu. Kitas jungtis aš jau sujungiau “pagal taisykles”- naudojau dujinį degiklį ir gryną alavą.

steampunk lamp bra
Čia šiaip nesąmonės.

steampunk lamp bra
O čia jau tikrasis dizainas.

steampunk lamp bra
Minėjau, kad man reikia poros. Todėl viskas daroma du kartus.

steampunk lamp bra
Galutinė konstrukcija. Tik tas baltas laidas čia neturi būti. Čia testavimui prisukau prie sienos. Originalioje vietoje laidas išlenda iš sienos. Padariau viską pagal taisykles- trilaidė sistema, nes korpusas metalinis. Tik vargu ar kur rasi namuose, kad į sieninius šviestuvus nuvestu kas nors iš įžeminimo (PE) laidą…
Konstrukcijoje numatytas ir metalinio tinklelio abažiūras- deja aš jo dar neturiu, nes tai pirkinys iš kinijos… tai pieštukų laikiklis. Gal panašų rasiu ir Lietuvos parduotuvėse, tai greičiau užbaigsiu konstrukcija.
Dar vienas momentas- lemputė čia biški per stipri (60W, iš senukų) ir ne tos formos. Deja, pačios lemputės irgi keliauja iš kinijos.
Dar noriu pakeisti varžtelius- į ką nors labiau “senoviško” ir pagal stilių. Nes kaip čia steampunk ir Philips PH2 (ar PZ) cinkuoti medvaržčiai. Norėčiau bronzinių ir “minusinių”. Blogiausiu atveju “hex” stilius. Gal chemiškai nuvalysiu cinką ir padengsiu variu.

(trys paskutinės nuotraukos pasididina. Kitos nevertos didesnės raiškos)

8 replies on “Steampunk: bra”

  1. Gražus darbas. Gaila, kad padukai jau padaryti, gal būtų tikęs paslėptas pakabinimas. Nebereikėtų tų varžtelių, o vaizdas kuklia mano nuomone dar pagerėtų… Varžtelių gal iš kokio pusiau antikvarinio daikto gal pavyktų išsukti, gal kokiam turgelyje europinių “trofėjų” reikėtų pasidairyti. Respect už PE.

  2. O ten tuose patronuose kur baltas žiedukas tai ten keramikinis ar plastikinis?
    Hmm nežinojau, kad tokio senoviško dizaino patronų yra pirkti, ech bus galima keletą Smetoniškų liustrų tuomet restauruot

  3. Vytui: taip, ten keramika. Deja iki Smetoniško šiam patronui labai toli. Beja, Kauno senukuose aš juos visus ir nupirkau. Kelis kartus buvau vėl, bet tame skyrelyje jau jų nėra.
    Kastyčiui: paliksiu kad surūdytu. Blizgus varis kažkaip netinka.
    Kaziui: padukai susideda iš dviejų dalių, nes viduje stovi sujungimo kaladėlė. Padukas su varžtais prisisuka prie sienos, o su tai keturiais prie paduko tvirtinasis pati lempa. Tie varžteliai trumpi ir aš juos dar noriu pakeisti. Dabar jie padažyti juodai.

  4. Šaunu. Man labai patinka kūrybiniai produktai, taip pat kūrybinis procesas gal labiau. Tačiau šiame procese aš stengiuos panaudot gatavas kokias nors detales. Staliniam šviestuvui rinkau ir naudojau įvairias jungtis, trišakius, pagrindui cirkuliatorių (atrodo taip vadinas, bent rusiškai).
    Dėkui. Daugiau kūrybos ir publikacijų :).

  5. Gal galėčiau sužinoti, kokio skersmens buvo storesnis varinis vamzdys, kuris buvo į varinį trišakį kišamas? Dėkui už atsakymą.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *