Blackoutas

Buvo eilinis didokas blackoutas Petrašiūnuose, todėl mirus UPSo akumams ir dar geriesiems elektrikams pakibirkščiavus su elektra, dingo vienas diskas- dingo mistiškai. Todėl kažkodėl neveikė mano WWW. Nors nei duomenys nei softas nesisuko tame diske. Teko gražiai nušutdownintį kompą ir vėl užkurti- diskas atsirado BIOSe ir atsirado sistemoje.

Šiaip, kaip tik atsirado proga pašnekėti apie mistiką ir sutapimus. Kad ir šio kompo (WWW serverio) diskų problemos. Prieš kelias dienas SMART daemonas parašė laišką, kad miršta diskas. Kol viską suderinau ir panašiai, kol buhalterės padarė pavedimus, praėjo tam tikras laikas- ir šiandien turėjau gauti naują diską. Bet vakar, tryliktą dieną, elektrikai nutarė daryti eksperimentus su 10kV įvadais ir diskas dingo. Nu tiesa, dingo ne tas diskas kurį reikia keisti. Bet kodėl? Kodėl būtent 13? Kodėl viskas veikė be didesnių problemų paskutinius ~4…5 metus?

Kodėl CASCO draudimas baigiasi rugpjūčio mėnesio viduryje (dargi gal net 13-tą dieną) ir aš neskubėdamas ieškau pigiau ir kodėl rūgsėjo pirmom dienom automobilis sudaužomas?

Ir galu gale, kodėl koks nors šlamštas nenaudojamas guli dešimt metų garaže, o kai išmeti, po savaitės jo prisireikia?

7 replies on “Blackoutas”

  1. O cia tai teisingas klausimas…sake holograma filme “As robotas” ir po to dar sake, kad “programa baigta”….ir zinok, kad penktadienis 13…nera nlogesne diena, negu po to ateinantis pirmadienis 16. Na cia filosofiskai tik pasvarscius.

  2. Nu “antulisq” galiu atsakyti, kad svaigti galima. Ypač jei rašai visokius straipsniukus jau daugiau nei 10 metų. Ir tikrai pas mane nebus straipsniukų apie primityvius reikaliukus arba apie tai, kas man šiuo metu neįdomu.
    O beto amžius savo daro 🙂

    Rimtesniam pasiteisinimui- būsto renovacija ir remontas užima gana daug laiko. Nepulsiu gi rašyti apie tinkavimą ar apie tai, kaip remontavau lietvamzdžius ir kovojau su rūsio drėgme.

    O dar ir darbo padidėjo- man bando užkrauti ir vieną Palangos viešbutį (tiesa tik IT ūkis, energetikos nereikės analizuotis). O rašyti apie cheminius tyrimus negaliu- firmos taisyklės neleidžia.

    Jei taip pabandyti reziumuoti šiuo metu prakabintus projektus ir eksperimentus, galiu paminėti kelis:

    Žaidžiau su nešiojamo kompo batarėjom- buvo pasijungęs balansuoklį, kroviau atskirai, nagrinėjausi kontrolerio veikimo principus. Rezultatas beveik joks.
    Nusipirkau sugadinti senoviška ATARI 800XL kompiuteriuką. Beremontuodamas visiškai sugadinau. Vėl nėra straipsnio.
    Prisipirkau visokių LED lempų, juostelių- konstravau teisingą apšvietimą. Kol kas rezultatas ne koks- nėra straipsnio.
    Remontavau pasvilusius HP procurve gigabitinius switchus. Biški veikė, dabar neveikia- blogas rezultatas, nėra straipsnio.
    Radau keistas lemputes ЛУФ4 – bus filler straipsnis kada nors.
    Eiliniai kompų remontai net neverti straipsnelio.

    Mano fazenda:
    fazenda

  3. sakyčiau 1/4 ant laikiklio antrame aukšte, bet nesimato vibratoriaus. o ir atsvarai per ilgi 70 cm ir per trumpi 2 m diapazonams. kas ten? 🙂

  4. Kodel blyyyn metus laukus bonuso ir isleidus ji ant 1kW ebaiko, ji nupisa per 4 dienas!!! Kodeeeeeeeel.

    O siaip uzuojauta del disko ir dekui uz gero contenta!

  5. tik labai nesenai radau si bloga, neeilinis sugebejimas islaikyti toki pastovuma ir rasyti toki ilga laika. Dekui uz galybe informacijos ir sekmes rasant nauja turini! Man kaip pradedanciajam sis blogas tiesiog nepamainomas.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *