HE remontas 2

Prieš porą savaičių rašiau, kad aplankiau HE remonto vietą. Šį penktadienį vėl aplankiau iš Panemunės pusės, kad apžiūrėti situaciją. Šį kartą buvo vėlesnis metas ir buvo tamsu. Atvykus į vietą didesnių pokyčių nepastebėta, tačiau mane pastebėjo kelios žmogystos kurios paklausė kur aš einu. Burbtelėjau, kad einu tikrinti kaip jie dirbą ir nupėdinau prie pačio tilto. Viena žmogysta sėdo į automobilį ir per tą neveikianti tiltą nuvažiavo į Petrašiūnus, o kita žmogysta priėjo prie manęs ir kažką paklausė. Deja nesupratau žodžių… po keliu sakinių išsiaiškinom, kad žmogus yra Latvis ir yra sargas. Po poros gana piktų sakinių nesusipratimas buvo išsiaiškintas ir sargas mielai pasidalino informacija…

HE remontas stringa

Deja, mano viltys apie greitą remontą neišsipildė- keis ir išilgines sijas tarp atramų. Jei teisingai pamenu sargo žodžius- po aštuonias sijas vienam tilto segmentui. Remontuoja du segmentus- viso šešiolika sijų. Ir aišku visą viršaus padengimą.
Dabar darbai vyksta tik tokie- ruošiama darbo vietą! T.y. ant tilto atramos montuojamas palipimas, kad galima iš apačios čiupinti sijas ir montuoti kompensacinį mechanizmą (rodos šis tiltas netgi neturėjo pilnaverčio kompensacinio įrenginio- aišku kodėl ten tie įtrūkimai). Labai su dideliu pasididžiavimu sargas pasakė, kad reikės išgręžti 660 skyles, kad sumontuoti pastolius ir apsauginį tinklą. O tai sako, kad tiltas dar net nepradėtas remontuoti! Męs visi dar galejom važinėti tuo tiltu, nes visi darbai daromi po tiltu. Ir tas aksfalto nulupimas tikrai buvo galimas ir vėliau.

Apie remonto trūkmę- remontas teoriškai baigsis kažkur balandžio mėnesį. Nes yra numatyta 3 mėnesių pertrauką žiemos laikotarpiui! Blemba, tai kam pradėti remontuoti ant žiemos jei negalima daryti remonto dėl šalčio. Gal padarys kiek greičiau, jei bus šilta žiema.

HE remontas stringa

O jei kas nors blogai elgsis, statybininkai turi laiko rezervą iki … birželio mėnesio! O tipo trukdo visokie ekologai ir elektrinės tikrintojai- barasi dėl bet kokio betono gabaliuko nukritusio nuo tilto. Nors po tiltu rodos yra tik vandens išmetimas.

3 replies on “HE remontas 2”

  1. Taigis… jo, dangos galėjo ir neliesti. Bet tai juk nori žmonės dirbti 😀 Ir turėti stabilaus darbo bent pusmetį. Nors man kažkaip atrodo, kad su šitais darbų mastais tai ir kito lapkričio sulauksim. Kai paskutinį kartą prieš 10 ar 11 metų HE buvo uždarę, tai irgi dvigubai vėlavo.

  2. Tai vat, kad buvo uzdarytas ~1.5m o daba ze vel tas pats bus p.s. man gyvenima sutrumpino neprastai 20min anksciau keltis po +10km i pirmyn ir atgal, masinos sanaudos is 9.3 i 9.9 pasidare 😀

  3. Tai su tais remontais visada taip, man pakeliui į darbą du “grand aplinkelius” tiesė tai visur visų pirma nulupa asfaltą kad tikrai jau būtų nebenaudotinas senas kelias, po to iki žiemos užsiima visokiais niekais. Na ir gal pavasarį pradeda judėti.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *