Nauji metai, vėl

Pagaliau baigėsi šie kiek bjauroki 2016 metai, kurie prasidėjo Buviu, Princu, o baigėsi princese Lėja su jos motina… Asmeniškai man šie metai buvo sunkoki, tačiau gal jau baigsis šis juodumo periodas. Todėl linkiu visiems ir sau, kad sekantys metai būtų geresni, šviesesni ir laimingesni.

Ta proga suklijavau animuotą gifą:

2017 year nixie in-18

Tai pačios didžiausios ir gražiausios tarybinės indikatorinės lemputės- ИН-18. Ir pačios brangiausios 🙂
Nei softas, nei hardwaras nevertas paminėjimo. Tai panaudotos standartizuotos mano PCB. O jei prašnekom apie PCB, tai nežinau ar tai jau po visam, ar tai tik akcija: seeedas atpigino PCB gamyba keturis kartus ir už tą pačią kainą leidžia pasirinkti bet kokią PCB spalvą. Dabar vietoje 5×5 PCB už tuos pačius 10 doleriu daro 10x10cm. Visa bėda, kad demo Eagle neleidžia išnaudoti visą plotą- max paišomas dydis 8x10cm free versijoje. O dar Eagle nupirko autokadas… Kai jie ten spręs toliau licenzijavimą aš nežinau, jaučiu padarysis kokį nors “cloud” nesusipratimą ir dar pagėjins visą dizainą… Kai gausiu PCB, parašysiu atskirai.

Švęskit šventes!

8 replies on “Nauji metai, vėl”

  1. Biški out of topic:
    Seniai seniai pas patį kromelyje buvo nixie tube’ų. Iš kur jų šiais laikais galima susiveikti? Šiek tiek rusiškais e-shopais nepasitikiu, gal kas galėtų nukreipti reikiama linkme?

  2. Šitų? tikrai ne. Nutariau neinvestuoti, nes reikėjo pirkti beveik pigiai už puššimtį lempų, bet nusprendžiau, kad ne.

    IN12 kažkur mėtosi ir panašiai. Šiaip, kromelio turinys nepasikeitė, bet pasikeitė mano požiūris į prekybą. Ypač su Lietuviais. Lietuviai 100% moka per paypalą į priekį. Nes daugybę kartų aš vežiojausi mašinoje prekes kurių niekaip negalėjo pasiimti pirkėjas. Ir dar tas debilnas derėjimasis, nes jiems atrodo, kad man tas prekes su priemoka padavė kažkas.

  3. O ko ne kaip visi normalūs žmonės kai babkės pareina še kurjeriui ir end of story? 🙂

    Šiaip aiški situacija, IN12 tinka, kalbėjau apie apskritai nixie tube’us nes nesu graibęs labai (visgi oldschoolas, o aš lituot pradėjau jau 21 amžiuje). Maniau kad kromelis visiškai nudusęs nes kainos ir kitas stuff dar Litais.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *