Surströmming

Gimimo dienos proga gavau silkutės kuri vadinasi Surströmming. Žodelis “Hel” reiškia kad silkė ciela.

Surstromming silkute

Dovanotojas paaiškino, kad ši silkutė ant tiek smirda, kad tikrai visi išgrius. Pakeliui parodė visokių youtubė filmukų, kur žmogučiai žiaugčėja. Mano galva, tai grynas išsigalvojimas, o ir Lietuviai valgo visokias sudytas silkutes kurios kartais irgi ne kaip kvepia. O dar gal tai kiek liečia ir pačio vartotojo nusistatymo- tipo tuoj vemsiu tai ir vemia.

Surstromming silkute

Susirinko didoka kompanija, fotkėje tik stipriausi. Yra ir filmukų, tačiau dėl svečių privatumo filmuko negaliu viešinti, o uždengti veidus per daug vargo. o dar visokie keiksmažodžiai ir kosuliai-žiaugčėjimai visai netinka.

Surstromming silkute
Pagrindinė mano klaida, kad silkę čiupinėjau rankomis ir dar konservų dėžutę kiek pradariau su raktais, kuriuos po kiek laiko automatiškai sukišau į kišenę.

Smarvė stiproka, bet visiškai nesukėlė man vėmimo reflekso. Tačiau kaip minimum du žmonės žiaukčėdami pabėgo. Drasiausi pavalgė kelis gabaliukus. Aš irgi kai jubiliatas valgiau. Kogero surijau vieną cielą žuvytę. Tačiau skonis nepatiko- kažkoks rūgštus ir sūrus vienu metu. Kvapas aišku neša į žuvies dvėselieną, bet nebuvo labai stiprus. Nors kai gabenau žuvytę namiškių pavaišinimui, automobilyje jau kvapas pasidarė nelabai pakenčiamas.
Jokių blogų pajučių pilve nepajutau, tiesa vakare pilve burbuliavo :). Aišku viešoje vietoje geriau neatsirūgti. O ir rankos bei panagės atsiplovė tik po poros dienų.

Namiškiai silkės neįvertino ir išmetė.
Biohazard

7 replies on “Surströmming”

  1. Su gimtadieniu!!! Linkėjimai, kad chipa’ai degtų tik specialiai deginant, kad “kodas” lietūs, kaip poezija, lituoklio temperatūra būtų visada optimali, ir važiuojant su auto, kai tave praleidžia vienas, niekada neatsirastų kitas, kuris nepraleidžia 🙂

  2. linkejimai ir sveikinimai. ko tai gavosi visai i tema pūdytai silkutei :-)musu mokslai apie brandinta(pudyta) jautiena, ir brandintas kurapkas , bei fakteli, kad skaniausiai susibrandina tada, kai jas laikant pakabintas uz koju, nukrenta(nupūva)galva(tai atsitinka 40-aja brandinimo diena), aisku šefas perspejo -kad tarp supuvusio-subrandinto-skirtumas,–plauko storio skiriamoji linija. patare nedaryti to namie( reikalinga kamera su reguliuojama tem, dregme), bet sako jei pameginsit ir pavyks susitikti ne ligoninej ar prie grabo,—sako busit pasieke master chef lygį.

  3. Nu tai ir “Vinetu” knygelėje, kai lokį nudūrė sakė, kad skaniausia letena kai jau dzikai iškrenta kepti, bet neturėjo laiko, turėjo kepti ne tokia skanią, nes indėnai žadėjo pulti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *