Obuolių pokštai

Vėl susidūriau su obuoliais. Kažkada rašiau apie pasvilusi obuolio monitorių. Nelabai gerai jis veikia. Tuo tarpu darbe kažkaip liko nenaudojamas didokas obuolio monitorius ir apple air kompiuteriukas. Kas įdomiausia, kompiuteriukas maitinosi iš to monitoriaus, tačiau pajungti vaizdą iš to kompiuteriuko nebuvo galima. Seno, pasvilusio monitoriaus savininkas pamatė, kad jau kuris laikas ant šaldytuvo laboratorijoje guli monitorius. Pradėjo kaulinti- sakau galėčiau atiduoti, tik kad naudoju kaip maitblokį. “O jei duosiu maitblokį?”. “Tada neškis”. Po tokio pokalbio aš gavau maitblokiuką, o žmogus monitorių. Bet niekas neįvertino obuolių klastos…

obuolys shudas
Monitorius vienas….

obuolys shudas
Monitorius antras….

obuolys shudas
Kištukas vienas….

obuolys shudas
Kištukas antras….

Ogi, naujesnis monitorius yra thunderboltinis, o senesnis display port… Žaibaportis iš kompo pusės, teoriškai, degraduojasi iki DP. Tačiau iš monitoriaus žaibai nepriima DP. Taigi monitorius nieko nerodo. Va jums ir pokštas- norit vaizdelio, pirkit ir kompą. Ir neduok dieve, nesugalvotu kas nors jungti monitorių prie kokio PC kompo ar net DVD ar Home media dėžutės. Tik obuolienė šviežia, tik $$$ į obuolių kasą.

Ir visiškai dzin, kad fiziškai kištukai lenda… o nagas Loading ~93%

One reply

  1. Turiu macbook pro. Dėl darbo specifikos OSX yra naudojamas tik safari browsinimui, o darbas vyksta ant parallels ir windowsu. Tai va čia preambulė.
    O ambulė, kadangi sugedo mano senasis įrašantis samsung USB CD drive’as, nutariau nusipirkti naują. Pagalvojau, kadangi tai obuolys, tai gal vistik pirksiu obuolinį superdrive. Nusiprkau, už du su pusę karto didesnę kainą nei samsung. Ir ką, – neveikia. Na nevisai neveikia, – biškį veikia. Po viso vakaro bandymų atradau, kad ta nesamonė turi apsaugą, kad neduokdie jos neįkištum į bilo produktą. Tada nebeima CD ir visai neveikia. Tas dar būtų nieko, bet šitas daiktas neveikia ir ant parallels su windowsais. Ir net ant MAC nebeveikia, jei supranta, kad netoliese yra windows. MAC perkrovimas nepadeda. Tada artadau, kad MAC turi visokių BIOS lygio nesamonių, tokių kaip PRAM ir SMC, kuriuos reikia resetuoti. Tada užkrovus nejungti pralelių ir windowsų – tada veikia. Tačiau vos tik pajunta windowsus – viskas.
    O senasis samsungas veikė visur…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *