POE gedimas

Pabambėsim apie kokybę. Video kameroms naudojamas POE switčas. Nupirkau kažkokį Ubiquiti EdgeSwitch 16, su 150w maitinimo šaltiniu (ES-16-150W). Kameros rodos naudoja po 9W, tačiau sujungus 8 vienetus šis ubiquiti stebuklas pradėjo persikrovinėti ir kitaip gliučinti. Dalį kamerų perjungėm į kitą įrenginį ir sistema stabilizavosi. Tai viskas paveikė metus ir kokius pora mėnesių. Kaip tik tiek, kad baigtusi garantija. Poto ubiquity mirė.
ubiquiti bad switch

Skrodimas parodė, kad maitinimo šaltinis nebepaveikė, tik atjungus maitblokį nuo apkrovos, grynai, jis dar kažkiek gamino elektros. Tačiau su apkrova jis jau nebedirbo. O ir ką norėti iš tokio maitblokiuko- telpa lengvai man į ranką ir tipo 150 vatų? Pats switchas tikrai gerai pagamintas, o štai ėmė ir pataupė ant stokinio maitblokio.
Jokių užrašų ant maitblokio nebuvo, paieška pagal pavadinimą ir pagal skaičius ant transformatoriaus (LT00422V02 HSD E240087) išmetė tik kitų nelaimėlių paieškas. Matyt ne vienas toks switčas žmonėm numiro.
ubiquiti bad switch

Pas maitblokį kondikai vizualiai atrodė gerai, tačiau kita pusė parodė, kad kažkas stipriai pakaito ir biški išdegė.
ubiquiti bad switch

Todėl buvo priimtas sprendimas pakeisti bet kokiu industriniu maitblokiu, kuris duoda 48V ir kiek galima daugiau amperų. Bet pasirodo, kad kiek stipresnių ir telpančių į 1U korpusą tai nelabai.
ubiquiti bad switch

Prisiminiau, kad iš kažkokios profesionalios technikos (kabelinės televizijos šroto) išlupau tikrai padorų 48V maitblokį, ir netgi 1U storio. Bet jis buvo kiek didokas. Tai VICOR FlatPAC, 400W ir 48V normalus maitblokis, kuris pažadėjo 8.4A tikros srovės.
ubiquiti bad switch

Maitblokis viduje netilpo, užtat išorėje jis puikiai atrodo :).
Manau, kad dabar galiu pajungti visas šešiolika kemerų prie šio agregato ir tikrai nebus problemų su maitblokiu ir energijos trūkumų pas POE įrenginius.

4 replies on “POE gedimas”

  1. Pas mane kameroms (ir šiaip viskam) stovi Edge-Core ESC2100. Jo „kuklus“ 200W maitblokis atrodo biškį kitaip:

    darauble

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *