Leitis

Rodė per LRT mini filmuką Leitiᛋ. Kažkokia tragedija.

Gal kaip nors arkliams šiuolaikinius balnus ir pakinktus reikėtu užmaskuoti. Ir dar joti pamokinti. Ir niekas “tpruu” nesako- tai ne vežimas.
Drabužiai, šukuosenos…

Leitis - Lietuvisko kino smukimas

FX tikriausiai stockiniai iš piratinio adobe paketo.

Bernelis britvą kelionėje nešiojasi nes barzdos mėlynumas yra, o kelionėje ji neužaugo. O ir jie tais suodžiai išsipaišijo? Nesijaučia 13 amžius. Lenkiškame žaidime Wičeryje jaučiasi senovė, čia niekaip.

witcheris 3

Rusėnai kalba rusiškai beja kas irgi negerai.

Humaniški tokie Lietuviai, stradalina dėl priešo mirties.

Labiausiai trūksta filmo minties, užuomazgos ir dialogų. Vietoje tiek minučių jojimo reikėjo dialogo tarp bernioko ir patyrusio kario. Kažkokio mokinio ir mokytojo bendravimo, susidraugavimo ir gale – gėlos dėl mokinio mirties. Visa mistika tik kaip įliustracija ir įvadas į vietinį tikėjimą ir kartu pagalba slopinti netektį…

Kažkoks studentiškas projektas, o ne “epas”. Tikėjausi kažko, o pamačiau kažkokį snipštą. Be minties, scenarijaus, mūšio choreografijos ir su pigia butaforija. Ko norėti- “be tabu” lygis.

3 replies on “Leitis”

  1. Mano filmo variantas:

    1. Vyrai prie stalo šneką apie kokį nors smurtinį įvykį- dingo koks žmogus (pasiuntinys) ,gyvuliai (o gal rasti papjauti). Diskusijos rezultatas- reikia specialisto ištirti reikalams.
    2. Atvažiuoja specialistas, prašo mokesčio. Seniūnas kada nors sutinka, bet kad specialistas nepabėgtu neatlikęs darbo, įpiršą savo bachūrą.
    3. Bachūras lochas- kaimietis, bet karvę papjauti (nekalbant apie zuikį) jam ne problema.
    4. Ar reikia jojamų arklių? Nes jie tais laikais brangus reikalas.
    5. Varo specialistas su bachūru, šnekasi. Iš pradžių specialistas nekenčia bachūro, o ir bachūras pasikėlęs. Bet po poros aksidentų (pvz. kokia meška, šernas) jie kiek susidraugauja.
    6. Kelionės metu kiek šneka apie šamanizmą. Ir panašiai. Gal ir susitinka tą šamaną. Iš jo gauna propogandos ir gal grybukų. Arba randa grybukų miške.
    7. Vakare, kiek užėda grybukų, ir gliukų metu gauda tas vaidilutes- raganas. Kai baigiasi pachmėlas, galima įpaištyti ką nors pikantikško (Кому и кобыла невеста 🙂 ). Tačiau vyrai sutaria niekam to nepasakoti. 🙂
    8. Užtinkami ruskiai. Vieną pagauna, padaužo, ištardo dėl reikalo ir BE JOKIŲ sentimentų pripjauna- nes tai rutina.
    9. Gal pjovimo metu susifeilina (riksmas) ir užsirauna ant chebros. Mūšis panašus kaip ir buvo originale, tik geresnis baletas.
    10. Bachuras papjautas. Specialistas trumpai paliūdi ir gužteli pečiais- toks tas 13 amžius, jauni bachurai greitai miršta.
    11. Specialistas keliauja toliau.

    The End.

    Masinę fotkę su pilvotais kariais ir penkiais arkliais išmetam 🙂 O toks kelios titrų eilutės apie istorija tai totalus pritempimas.

  2. Pažiūrėjus “Sidabrinių gervių” įteikimą, pasimato kūrėjų skurdas: geriausieji (!) keleto padėkos sakinių sklandžiai nesurezga, tai iš kur minties ir žodžių valandai filmo suras… Lietuviškus filmus tik netyčia per TV pasižiūrim – gaila ir laiko ir pinigų. Kino teatre norėtųsi pamatyti “Sengirė”, “Moteris ir ledynas” bei kiek senesnį latvių “Golfo srovė po aisbergu”.

  3. Man lietuviskas kinas atsosijuojasi su sudo gabalu. Nei vieno nezinau lietuvisko kino kuris butu vertas kazkokio demesio, kad as galeciau ka nors rekomenduoti “draugui”. Ko noreti ir is sito mazabiudzetinio studentu “sedevro”. Koks jo biudzetas ? 1000? 10000 euru, kiek jie pinigu isleido filmui, neturejo nei gero scenarijaus, nei geru dialogu, nei dekoraciju, nei spec efektu. neskirdami tam pinigu, nieko neturedami bande kazka lipdyti- gavosi kaip gavosi, sarmata ziureti. O Witcher3 biudzetas yra 81milijonas $! . Du nesulyginami dalykai.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *