Postkriptovaliutinis pasaulis

Tikriausiai jau visi pastebėjot, kad kriptovaliutinis vajus nuslobo ir viso to reikalo vertė pasiekė logišką galą. Tačiau męs gyvenam post kriptovaliutiniam pasaulyje ir dar liko visai panaudotinos hardwarės. Vienoje vietoje buvo daug tokio gėrio- iki 70kW elektros imdavo iš elektros įvado. Dabar, kai visa tai nelabai reikalinga, galima įrangą panaudoti eksperimentams. Todėl pasiskolinau vieną komplektą pasižaidimui. Tiesiogine prasme ir nelabai.

RT580 crypto leftovers
Nuotraukoje matosi, kad vienos video plokštės (Radeon RX580 Nitro+ 8G) jau nėra, nes ji įsukta į mano naminį kompą. Nes aš taip ir nenusipirkau naujos video plokštės poto kai sudegė manoji.

RT580 crypto leftovers
Motininė irgi įdomi- asrock H110 Pro BTC+. Turi daug PCIe jungčių. SSD diskelis nesikaito, gaila kad ne M2 tipo. Du 1kW korsarų maitblokiai.

RT580 crypto leftovers
Matosi, kad daug oro prasiurbliavo. Kas įdomiausia- patalpos ventiliacija irgi turėjo savo filtrus.

Pagrindinė mano erotinė fantazija su šiuo komplektu buvo paleisti MS windows ir pažiūrėti kas bus. Teko net kelias valandas pavargti kol viskas teisingai pasileido. Buvo keletas mėlynų ekranų ir šiaip viskas tragiškai lėtai veikia- silpnas CPU, mažai RAM ir tikriausiai Windows 10 tam nepritaikytas visiškai. Nes kuo daugiau video plokščių, tuo lėčiau veikia kompas. O dar kiek laiko jis kraunasi…

Tačiau va rezultatas:
RT580 crypto leftovers
Kaip minėjau, viena video plokštė išimta. Tačiau matosi ir motininės video. Norėjau išbandyti multiekraninį režimą, tačiau kol nepajungtas monitorius, tol “ekranas” neatsiranda windows nustatymuose. O tiek monitorių aš neturiu. Gaila.

RT580 crypto leftovers
Daugelis programų tiesiog nesukurtos rodyti savo GUI su tiek video plokščių. Pas vienas vaizdas pabėga iš ekrano, pas kitas net visi mygtukai subyra (ATIflash).

RT580 crypto leftovers
Gaila, kad nesigauna paleisti furmarko ant neaktyvių video plokščių. Vien tik tam, kad pažiūrėti kaip šyla kambarys nuo tokios apkrovos.

Kita fantazija- kaip veikia video plokštė pas kompą, jei ji pajungta tik per vieną PCIe “kanalą”. Bent jau Windows grafinė aplinka veikė normaliai. Visokie furmarkai irgi sukosi be trugdžių. O štai piratinis Skyrim nepasileido. Pradeda rodyti intro vaizdą kai važiuoja žmogučiai vežimu ir išmeta iš žaidimo. Kitų smurtinių žaidimų neturiu, tai kol kas eksperimentas nepabaigtas. Aišku, kai dabar yra PCIe raizerių, galima bus prijungti dar vieną plokštę prie mano pagrindinio kompo ir pasileisti witcherį. Pažiūrėtume ar veiks.

RT580 crypto leftovers
Furmarko testo rezultatas. Beja BIOSas gali būti perrašytas pas mainerius.

Ir dar pastaba: mopedas ne mano. Dėl pirkimo/pardavimo nesikreipkit. Nebent norite pirkti 300vnt. video plokščių.

[bitcoin][etherium]

7 replies on “Postkriptovaliutinis pasaulis”

  1. žinant obuolio istoriją ir dar žinant, kad per porą metų drąstiškai nepasikeitė fizikos dėsniai, aš atsargiai žiūrėčiau į tuos mistinius teraflopsus.

  2. Bitkoinu pasaka baigėsi, bet nieko gudruoliai suras kitų būdų, kaip užkurti MMM… Bet juokingiausia, kad dar kalba, kad čia tas reikalas dar atsigaus….nes atseit dabar laikas pirkti… Anyway…. Gyveno senelis ir senelė…ir iš neturėjimo kas veikti kepė pagranduką and bikoino pečiaus…. Ne iki galo iškepė, elektros daug išnaudojo….ir tas pabėgo į pasaulį….taip ir liko seni žiopliai su pečium, be galutinio rezultato prie suskilusios geldos….

    PS… Turtų pasaulyje nei daugėja, nei mažėja…tik pereina iš vienų rankų į kitas….

  3. Taip kaip čia tos kasybos dabar taip sustojo… Kiek teko per žinias matyti ir girdėti turim čia Lietuvoj vieną “stipru” kasėja 😉 ragas 😉 kaip saprantu.

  4. Nujauciau tam gala. ir spejau issiparduoti savo technika vasaros pabaigoje. Dabar labai sunku su padevetos technikos pardavimais bus. Reiks viska uz dyka dalinti.

  5. Tai vadinasi iš šito reikalo nebėra jokio biznio, kaip greit atsirado biznis taip greit ir sprogo

  6. Paprastas benchmarkas viska pasako. Pats nustebau kai JS sukasi greiciau nei 2016 top spec macbook pro.

    Fizikos desniai nepakito, bet tranzistoriu kiekis padidejo perejus ant 7nm.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *