Automatinis Defibriliatorius

Automatinis Defibriliatorius. Kas per daiGtas? Ogi toks, žmonius gelbėjantis prietaisas, kuris profilaktiškai sustabdo širdį tikintys, kad ji pradės veikti normaliu sinusiniu ritmu. Kartais, kai žmogui būna blogai su širdim, jam širdis nesustoja, bet nusimuša normalus ritmas- širdis pradeda labai greitai plakti, kartais netgi virpėti. O tada širdis nebeatlieka siurbliuko darbo ir automatiškai viskas sustoja ir numiršta. Todėl tokiu atveju reikia pistelti bent jau su kuloku per krutinės ląstą, atlikinėti dirbtinius kvėpavimus ir širdies masažą. Tačiau kartais gerai būtų, jei šalio stovėtu defibriliatorius kuris ir atlieka pistelėjimo darbą- duoda stiprų elektros impulsą, kurs “perkrauna” širdies raumens darbo režimą.

O kaip jis padarytas?

Lifepak 500 internal pictures
Tai Lifepak 500, automatinis, išorinis defibriliatorius. Nuotraukoje nėra elektrodų, kurie prilipinami prie nuogos krutinės ląstos. Poto užtenka beveik nieko nedaryti- aparatas parodo ir pasako ką reikia daryti. Dar jis patikrina ar tikrai reikia pistelti elektros srove ir jei reikia- pisteli.
Energijos šaltinis- nuotraukoje švino akumuliatorius. Būna ir ličio elementai (nepakraunami). Šis prietaisas nurašytas, akumai pilnai neveikia ir gal net ir blogas. Nelabai norisi jį ir išbandyti.

Lifepak 500 internal pictures
Viduje instrukcijos apie tai, kaip iškrauti kondensatorių prieš ardant. O šalia nuotraukoje matosi DC/DC keitiklis, kuris iš 8V daro kažkur 2000V. Dar yra visas kalnas diagnostinių ir kitokių detalių kurios atlieką elektrokardiografo darbą ir analizuoja duomenis. Kol kas nenoriu ardyti visiškai šio prietaiso, todėl detalių nelupinėsim.

Lifepak 500 internal pictures
O čia yra tas pats baisiulingas kondensatorius- 196uF ir 2300V. Tai specifinis kondensatorius paskaičiuotas impulsiniui iškrovimui. Nes prie tokio energijos kiekio, paprastas kondensatorius gali ir sprogti.

One reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *