COVID-19

Nesirkit ir biški galvokit. Šiandien važiavau automobiliu į kaimą ir kiek stebėjau žmones. Tik 3 žmonės buvo su kaukėm. Mačiau kad priemiestiniam mikroautobuse važiuoja pensininkai be kaukių ir pats vairuotojas nieko neužsidėjo. Pats turiu 79 metų motiną ir suprantu kokie kvaili ir užsispyre tie pensininkai. Pabandykit jiems išaiškinti, kad viruso mirtingumas skaičiuojamas tada kai jis gydomas- ten visokios priemonės prieš plaučių uždegimą ir panašiai. Kaip manot, kiek pas mus yra intensyvios terapijos lovų ir kiek yra plaučių ventiliavimo aparatų. Męs ne kinai, per 10 dienų naujos ligoninės nepastatysim.

Net jei ir galvojat, kad tai nesamonės, pagalvokit logiškai- kas blogiau, pasirodyti kvailiu ir persisaugoti, ar susirgti ir susargdinti savo artimuosius. Kas geriau- truputis gėdos ar laidotuvės.

Manau visi turim suvokti šias taisykles:

  1. Vaistų nėra, česnakas nepadės.
  2. Vaikštom su pirštinėm, kad ir megztom- tai apsisaugom nuo debilno įpročio liesti savo veidą ir čiulpti nagus.
  3. Dedam veido kaukes, net ir tos kurios nepadeda. Kiekviena priemonė mažina TIKIMYBĘ susirgti. Ypač tai svarbu tiems jauniems kurie gal serga lengva forma ir gali spjaudytis virionais. Gal net nešiojam akinius.
  4. Plaunam rankas su muilu. Netgi neteisingai plaunamos rankos mažina tikimybę. Naudojam dezinfekcinius skysčius, kad ir degtine ar net izopropilo alkoholį.
  5. Nevaikštom po viešas vietas- visokius sporto klubus, kabakus ir savivaldybes.
  6. Nevažinėjam visuomeniniu transportu jei yra gilmybė. Šikt ant Gretos Tunderbolto.
  7. Tampame intravertais ir nedalyvaujam, nesiliečiam ir panašiai su kitais žmogėnais. Jei galima saviizoliacija, tai ją ir darom- labas torrentai, youtube ir pornhubas.
  8. Valgom vitaminus ir vėdinam kambarius.
  9. Neleidžiam tikinčiams eiti į bažnyčias.

Gal net ištraukiam “kvarco” lempą (UVC baktericidinę lempą) jei turim.

Ir laukiam R0 skaičiaus sumažėjimo iki mažiau vieno.

13 replies on “COVID-19”

  1. Del UV terapijos virusui sitam kazkaip abejoju. Nesu medikas ar biologas, bet turbut turi atsparuma UV spinduliuotei sis virusiukas. Kitaip nebutu taip smarkiai isplites vien oro laseliniu budu manau

  2. Taip, Levai, durniu yra pilna, net ir Lomonosova baigusiu. Svogeris isvare i Bali jau esant rimtai padeciai pasaulyje ir dabar verkia, kad nebegali grizti ;))))))))

  3. Jus gal juoksites, bet uzgeriantiems menesiais, nera ko bijoti. Gaila, kad as neturiu polinkio uzgerti net ir 2 dienas is eiles., tad susirges galiu ir neisgyventi, nes nebe jauniklis esu..

  4. MykeX, taip, pati kreivė nėra tiksliai atspindinti realią situaciją, bet ji ir ne iš mokslinės publikacijos ištrauktas, o skirta perteikti visuomenei pačią pagrindinę visų kovos su virusu priemonių pagrindinę mint – ligos plitimą būtina kaip galima labiau sulėtinti. Jei visuomenę apkrausim krūva skaičių ir skaičiavimų, o tuo labiau pasėsim abejonę, kad “nu net jei ir sulėtinsim plitimą, tai GALI BŪT, kad vis tiek ligoninės nepatemps net ir mažesnio ligonių skaičiaus”, tai niekas eilinį kartą nesiklausys.

    Manau, kad info, kuri skirta labai plačiam žmonių kiekiui turi būti super paprasta ir aiški, būtų galima sakyt, kad net propagandinė, bet tuo pačiu paliekamas priėjimas prie visų išvedžiojimų ir niuansų, tiems, kuriems tai įdomu.

    Puikus įrašas, Levai.

  5. Geras įrašas. Nu aišku šiame bloge sąmoningi žmonės, jei visuomenė būtų tokia gal neturėtume tokios situacijos kaip dabar. Portalų komentarus paskaičius baisu dėl tamsumos – pavyzdžiui kažkas piktinasi, kad vertelgos pelnosi gamindami dezinfekcinius skysčius ir kol jie nebus nemokami nubaus nesinaudodamas. Kiti prieš kelias savaites demonstravo drąsą eidami į krepšinio varžybas, nes tikri fanai tai kažkokio gripo nebijo. Gatvėse irgi, su kaukėmis vis dar labai mažai matyti. Laukia kol bus šimtai sergančių, tada jau negėda bus užsidėt? Vakar einame kaukėti – prasilenkiam su kažkokiu dėdule, tas žiūri kaip nežinia ką pamatęs ir žegnojasi. Tragikomedija. Ar čia taip pats “saugosi”, ar pasmerktaisiais laiko tuos, kurie prevencinių priemonių imasi, nesupratom.

  6. Šiaip manau jau net teoriškai neįmanoma sustabdyti plitimo, tai visai logiska būtų mesti visas pajėgas izoliuoti rizikos grupės žmones, o tuo tarpu kitiems leisti persirgti ir sudaryti bandos imunitetą.

  7. Tikriausiai nerealu tikėtis, kad anksčiau ar vėliau nepersirgsime. Bet viliuosi, kad izoliacija gali padėti rizikos grupėms ir padėti laimėti laiko. Nes persirgti staigiai visiems gali būti labai nekažkas. Gaila, kad visuomenė jau pamiršusi negandas, karus ar panašiai ir kartais naiviai, kartais egoistiškai galvoja “ten kažkada seniai buvo, dabar taip nebūna ir nebus, šiuolaikinė medicina ir t.t.”. Yra karta kuriai skiepų nereikia, virusai tik bailiams, pinigų už bilietus neprarasiu ir geriau kažkur sirgdamas vyksiu. Čia gali būti šiek tiek smūgis per galvas. Ir geriau jau tai suvienytų žmones, valstybes, nes galim turėti visapusę velniavą turint omenyje poveikius ekonomikoms, ypač jei tai užsitęs.

  8. Nenoriu skleist į mases, nes su mūsų politika gali ir nukentėt, bet jei kam reikia dezinfekcinio skysčio, aš nelaukiau kol jo atsiras, o pasigaminau pirmą karantino dieną. Neužšalantis prie – 25 langų skystis böker iš norfos 4L po 2 su kapeikom, paprasčiausias tarybinis distiliatorius skirtas vandeniui akumams, patobulintas simistoriniu reguliatoriim. Pirmą kartą leidžiant bėga 80laips. Nei spalvos, nei ploviklio kvapo. Paskui po truputi krenta. Antrą kartą varant -90. Nepatogu tik, kad tenas talpoje aukštai. Tenka vis dapilynėti.
    Net ir su tokiais netobulimais iš 4l bambalio nesunkiai išeina litras ~75-80 laips gėrio. Turint kantrybės, galima spaust ir dvigubai daugiau. Kas neturi distiliatoriaus, manau pasigamint ir be youtubės sugebės. O jei ir youtube nepadės.. Pirkit bambalius po 50-60 eur.. arba viso gero 🙂

  9. Kol kas nesusirgau kovidu arba persirgau labai greitai. Tiesa jau gavau keturis skiepus. Užtat kiti peršalimai niekur nedingo. Tai va, kalėdos tokios nelabai.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *