Gregoro Mendelio pėdomis

Beeinant Gregoro Mendelio pėdomis, galima atlikti tokį eksperimentą: paimti geltonus, kietus rutuliukus ir juodas sūtraukas. Poto sukrušti juos tarpusavyje.
genetika- pradiniai variantai
Pradinis variantas- geltoni, tai auginami Lietuvoje, gal pašariniai, o gal žmoginiai. O tie juodi sūtraukos- tai jau amerikoniškų dekoratyvinių variantas.
Pagal Gregą, turi gautis- du variantai pradinių, poto juodi- kieti- apvalaini, geltonos sūtraukos ir kas nors dar? Praktiškai gavosi:

genetika- rezultatu variantai
Tie blyškus nesusipratimai tai gal ne hibridas, o paprasčiausiai nesuspėjo subręsti. Tai jau antra hibridų karta. Pirmoji karta buvo visiškai pagal Gregą, čiau jau atsirado ir kažkoks dar chaotiško išsidėstymo faktorius.

Panašiai gavosi ir su kiniškom saulėgrąžom iš aliekspreso: Lietuviškos paprastosios su kiniškom pilnavidūrėm padarė visą šeimą hibridų…
Deja, klimatas kiek netinkamas – nors ir karšta vasara, bet ji buvo per trumpa. O ir namiškiai kažkaip nemėgsta mano eksperimentų su genetika 🙂

One reply

  1. Aha, panašios nesąmonės gaunasi, kai iš „grynaveislių“ pomidorų pasilieki sėklų kitiems metams. Su sąlyga, aišku, kad šiltnamy augo kelių veislių pomidorai. Nu ir prasideda: juodos „jaučio širdys“, kumščio didumo „vyšniniai“ pomidorai arba kažkas, kas iš viso neprinoksta ir nevalgoma.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *