Šventinė pasakėlė apie remontą

Tai šventinė pasakėlė apie remontą. Kaip visuomet, skubiai ir brangiai. Ir kartu labai paprasta. Čia kažkoks specifinis tiristorių valdymo blokelis iš kinijos. Jo gedimas- valdo, valdo, o poto, iš ryto pasirodo nebevaldo. Arba valdo, valdo, valdo ir nebevaldo, dar pysteli iš kuloko į aparatą ir vėl valdo. Kinai atsiuntė kitą… bet visai ne tokį. Po susirašinėjimo… oj, ne tą nusiuntėm. Siunčiam per naujo, sorry. O laikas tai tiksi.

Ką mieli vaikučiai darom, kai aparatas keistai elgiasi, bet dar nesudegė ir neparūko dūmai? Ogi ardom ir ieškom atsikabinimų ir blogų kondikų:
PCB
PCB švara indikuoja kinišką kokybę. Matom pagal schemą, kad 230V iš gnybtų palyginama ir sumaitinama kondikui, o poto impulsinis maitblokis…

PCB
Čia kondikas žemojoje pusėje.

Per daug negalvojam ir pradedam lupinėti. Aukštavoltis kondikas pametė koją. Ar ji šiaip nesilaikė, ar sysiukas iš kondiko vidaus nuėdė ją aš jau nepasakysiu.
PCB

Dedam tai, ką turim stalčiuje. Biški daugiau mikrofaradų, įtampa tinkama:
PCB

Žemojoje pusėje pasirodo buvo geras, bet kad jau išlupau, tai va jums grynakraujis Japonas.
PCB

Ir viskas, džingl bels ir pavyzdukas, kai šį kartą sutapo kondikas ir atsikabinimas. Ir kaip sakoma toje trijų punktų diagramoje: “greitai, pigiai ir kokybiškai”, šį kartą jaučiu išbraukiam “pigiai”, nes gi šventės, stebuklų metas.

4 replies on “Šventinė pasakėlė apie remontą”

  1. Levą ir visus blogo skaitytojus sveikinam su šventėmis. Linkim, kad ateinantys metai būtų dosnesni, sveikesni ir džiugesni 🙂

  2. Su šventėm.
    Nemažai metų atgal turėjau šiek tiek panašų atvejį. Maitblokis dirba neadekvačiai, praeina tinklo kintama į išėjimą. Su oscilografu tikrinu – ant to tinklo pusės elektrolito kintama vos ne pilnos amplitudės – na tai aišku, kondikas nutrūkęs ar išdžiuvęs visiškai. Bet atjungus nuo tinklo duoda per nagus kaip reikiant. Bandant išlituoti – kibirkštys sutrumpinus kontaktus. Iškrovus tikrini -visi parametrai geri. Įlituoji atgal – vėl kintama ant kondensatoriaus, atjungi maitinimą – 300V ant jo. Trumpini – kibirkštys. Problemos dingo tik pakeitus jį.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *