Palėpė 2

Vėl atšalo orai ir vėl galima pratęsti darbus palėpeje. Ten specifinės sąlygos- žiemos metu siaubingai šalta, o vasaros metu siaubingai karšta. Net ir šį rugsėjį, vos tik pašviečia saulė, iškarto pasidaro pirtis. Papildomi “patogumai”- dirbti galima tik klūpomis arba ropojant.

palepe
Tai praktiškai visa prieinama erdvė. Technologija paprasta- išardom netikras grindis, išsemiam seną apšiltinimą (kailiukų atraižas), išsiurbliuojam, pritvirtinam garo izoliaciją, sumontuojam papildomus “balkius”, užpildom nauja izoliacine medžiaga, uždarom. Pakeliui sutvarkom laidus, įrengiam kambarių ventiliaciją, apšiltinimo sluoksnio ventiliaciją (OSB nelaidžios garams), kur reikia- montuojam vėjo izoliaciją.

Kandangi kailiukai ir senos dulkės man kelia alergiją, viską darom su rimtesniu respiratorium. Todėl jums retas kadras- Levo selfis:
Levas
Nelabai matosi, bet užsiauginau Covidines garbanas.

Neja darbai nebaigti. Padaryta 2/3 darbo, nes dar liko visiškai nepaliestu lubų. Bet baigėsi mano atostogos, o savaitgaliais nelabai yra noras dirbti.

4 replies on “Palėpė 2”

  1. Pasirodo per korone ne aš vienas iš elektronikų perėjau prie namų remonto prie palėpės ir kitų darbų. Dar truputį pasikvalifikavus, esant reikalui, bus galima ir elektronikų statybos brigadą suburti :D. Tik aš vat pas save naudoju ruloninę vatą, tai mažiau žaidimo kaip, kad pas tave su ta paroc vata pjaustant į keteras. Į šlaitą ant galo suku ne osd, o gipskartonį (mat darau gyvenamą palėpę). Apšvietimui supirkau philips led modulinių lempų, kad išgydytų nuo rudeninės ir žiemos depresijų. O dėl karčio tikra tiesa, vasarą šutino kaip reikiant dedant vatą, bet sudėjus 25cm iškart pasijautė rezultatas ir palikus stoglangį nakties vėdinimui sekančią saulėtą dieną prie +30C, palėpėje su čerpiniu stogu, buvo vėsu.

  2. Vytui:
    Pas mane palėpė negyvenama ir su neapšiltintu stogu. Ten iš esmės landa vaikams. Todėl tokie sprendimai.

    Romui:
    Tikrai nepasiteisino. Vient todėl, kad atsirado alergija pirmiausia pas brolį, po kokių 10 metų ir pas mane.
    Specifinis kvapas, įvairiausios gyvasties lizdai, dulkės…
    Kodėl panaudojo kailiukus deja jau nėra galimybės paklausti. Manau eilinė tarybinė ubagystė. Nes ir kiti trobelės elementai padaryti iš niekalų.

    P.S megejas puslapiuose bent jau su mobiliu telefonu nepavyko parašyti komentarą apie netikėtai užkoduota diską.

  3. 2022 metų rudenį pilnai pabaigiau palėpę. Šis remontas leido padidinti “vasaros sezoną” iki lapkričio mėnesio. Liko kažkokios problemos su pogrindžiu vienoje namo pusėje. Aš net nepagalvojau, kad jei vienoje, atidarytoje pusėje viskas užpiltas šlaku, tai kitoje pusėje iš viso nieko nepadarė. Ko pasekoje kambario grindys labai šaltos.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *