LM2596* moduliai iš kinijos

Mano naujausiam kolekcijos eksponatui nutariau patobulinti maitinimo šaltinį- iš užturbinto 7805 padaryti kažką tokio kaip LM2596…

Kol dar paštas nesiautėjo, prisipirkau iš keletos tiekėjų pačių pigiausių PCB su padirbtais LM2596ADJ:
LM2596 moduliai is kinijos
(fotkė pasididina, galima pažiūrėti į mikroschemų logotipus)

Kad pratestuoti, visus sujungiau su vienodo apkrova (rodos 33 omai) ir sureguliavau 5V. Įėjimo įtampa 13V.
Kai kurie moduliai dirbo apie 50kHz dažniu- ten greičiausiai silpnesnio čipo (LM2576 ?) analogas. Kiti dirbo tinkamu dažniu- apie 150kHz, nors tiesa, gal kiek daugiau.

Vienas modulis dirbo visai keistai:
LM2596 moduliai is kinijos
Todėl čipą nukėliau ir pajungiau šrotinį (ir gal originalų, National gamybos LM2596S ADJ). Dėl šios mikroschemos nesu tikras, užrašas labai nerimtas, bet PCB buvo surinkta Lietuvoje, naudojama kažkokiam industriniam kompiuteryje). Kartu pakeičiau ir diodą. Norėjau sudėti tikrai originalų čipuką, kur šalia, pirmoje nuotraukoje, bet man reikėjo ADJ.

Visų modulių oscilogramos: LM2596 modulių testas. Dokumente skaičiavimai beveik nieko nereiškia, nes apkrova labai maža. Tačiau, jei tai LM2576, tai induktyvumas šiai mikroschemai kogero per mažas.

7 replies on “LM2596* moduliai iš kinijos”

  1. Man tai juokinga, kai prisiperka pigių kiniškų modulių ir bando tarp jų ieškoti autentikos. Kartais pasiseka, kartais ne.
    Brangūs pirkėjai – patys žinote, ką perkate ir kiek mokate, tad nereikia po to stebėtis. Jeigu Lemona tikrintų kiekvieną modulį, tai mokėti reiktų 10 Eur/vnt., be to nėra ji joks etalonas.

    Jeigu nori būti labiau garantuotas – tai mokėk “vyrišką” rinkos kainą, pirk iš sertifikuoto pardavėjo.
    Tarp kitko, net ir iš padoraus pardavėjo nupirkti čipai gali būti fake’iniai, taip kad vartotojui belieka tik tikėtis (melstis?), kad nenusipirko šlamšto,
    kadangi kiekvieno čipo po mikroskopu netikrinsi.

    Kitas juokingas kraštutinumas yra, kai kažkokiam niekalui padaryti vartotojas ieško TIK originalaus, autentiško (ar tik specifinio kodo) čipo-modulio, lyg tai gamintų aukštų reikalavimų ir patikimumo medicininės paskirties įrangą.

  2. Niekas nekritikuoja Aliekspreso. O va Lemoną reikia kritikuoti, nes modulis parduodamas kaip LM2596S. Aišku jie pamažino srovę, nes kiniškas padirbinys gali susvilti. Lemona (ir kiti Lietuvos pardavėjai) yra ne anoniminiai kinai, bet įmonės kurios turėtu saugoti savo reputaciją. Jei kas nors, pasirėmęs įmonės reputacija panaudos modulį ir jis susvils, pakeliui sudegindamas ką nors daugiau, tai kalta bus Lietuvos įmonė. Tuo labiau, kad juos gali ir apskųsti bet kuris naglesni vartotojas ar net Texas Instruments.
    Kas dėl “prisiperka”… aš prisipirkau, nes turiu visą stalčių originalių čipukų ir man pakeisti jį yra juokų darbas.
    Kiek svarbiau yra tai, kad norėjau informuoti, kad čipai tikrai ne LM2596 ir veikia ne tuo dažniu. Todėl jei norime normalesnio darbo net pamažinta srove, gali būti, kad reikia keisti induktyvumą į dvigubai didesnį. Ir kad nereikia iš šio modulio tikėtis 3 ar net 2 amperų srovės. Ir gal kraštutinių darbo įtampų. (pvz. kiniški moduliai be apkrovos neveikia ir įtampa užkyla iki Vin).
    Aš naudodamas kiniškus modulius visada tikiuosi klastos, tačiau kiek žmonių aklai pasitiki aprašymais? O jei jie dar Lietuviškoje parduotuvėje?

    Klausimas! Ar pirktumėt vaistus vaistinėje, jei ten parašyta “Aspirinas”, bet viduje gali būti bet kas, kad ir “analginas”? Kai kuriais momentais sukeistas vaistas netgi padėtu…

  3. Nera tokio dalyko kaip padorus pardavejas. Yra arba autorizuotas distributorius, kuris garantuoja atsekamuma arba grey-market, kur 99% atveju gausi fake’a. Zinoma problema nutinka tada, kai reikia NRD/EOL dali rasti. Esu mates kiek galvos skausmo tai kainuoja. Perki is second-hando, pirmas IC is rites i rugsti, po X-Ray kamera ir tada rasai gamintojui su prasymu patvirtinti kad originalas.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *