AVR103: Grafinis VFD GU140×16

Lietuvos oro uostai utilizavo biški technikos ir ten buvo prietaisiukai su VFD ekraniuku (patys prietaisiukai specifiniai, su ypač kreivu softu). Man bent jau atiteko VFD ekraniukai: Noritake Itron GU112x16G-7806A V3. Softas manau tinkamas visai šeimai, todėl pavadinime rašiau GU140x16G, nes pagal tokį datašytą rašiau. Pats VFD modulis kogero pilnai sutampa su LCD moduliu, tik papildomai turi grafinio modulio režimus. Todėl bet koks softas (ir hardwaras) kuris palaiko standartinį LCD modulį su 14 kontaktų jungtim puikiausiai veikia su VFD moduliu. Yra smulki bėda, kad modulis kiek lėčiau inicializuojasi, bet daugumas softo veikia.

Noritake Itron GU112x16G-7806A v3 VFD module AVR driver

Tačiau suderinamumas man buvo nelabai, užtat patiko didelis (ir mažas) šriftas, paišymas, bitmap spraitai, invertavimas ir panašiai.

Softas AVR šeimos procesoriukui (visiškai suderinamas su mano ARM biblioteka) parašytas kaip standartinio LCD modulio “wraperis”. Tereikia prie esamo LCD modulio softo pridėti papildomas komandas ir jau turim liuminiscencinį grafinį ekraną.

Kaip visada:Noritake Itron dot graphic VFD module drivers for AVR gcc. Visas source kodas, kompiliuoti hex failai ir demo programa.

Pats VFD modulis dar palaiko serial (ala RS232) ir rodos I2C ir SPI valdymo režimus. Reikia tik atitinkamus jumperius sulituoti.

VFD vs LCD

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *