Uher report 4000 ir 4200

Tai grynas 1966 metų produktas. Tačiau jau gryni tranzistoriai. Tai Uher Report 4000 serijos reporterių magnetofonai. Blogos būklės tokie magiukai parduodami už metalo laužo kainą, geri- artėja prie 500€. Visi magnetofonai turi vieną nemalonų defektą- greičių perjungimas ir ryšis su capstan’ų atliekamas frikcionu. O per tiek metų guma suakmenėja ir nebėra gero kontakto. O dar papildomai atsiranda visokie ūžesiai ir braškėjimai. Kiti dirželiai perkami internetuose ir lengvai keičiami.

Uher report 4200
Čia “stereo” versija. Tačiau tai ne tas stereo kur visi naudoja, o “vienpusis”, nes magiukas turi galvą tik su dviem takeliais per visą juostą.
“Rankinė greičių dėžė” dešinėje aparato iš tikro ir yra rankinė greičių dėžė, čia persijungia juostos traukimo greitis ir įsijungia motoriukas.

They had four speeds: 7½ inches per second (i.p.s. or in/s), 3¾ i.p.s., 1⅞ i.p.s., and 15/16 i.p.s. [19 cm per second (cm/s), 9.5 cm/s, 4.75 cm/s, and 2.38 cm/s].


Mano turimas stereo variantas stipriai parudijęs ir kogero numestas iš kokio šešto aukšto- yra mechaninių problemų, nors viskas veikia. Teko tik su švitriniu popierium pažulinti frikciono gumą.
Tačiau pasitaikė dar vienas pasiūlimas ir nupirkau dar vieną, kiek geresnės būklės, bet pilnai mono (jie man kainavo ~40€). Tai Uher report 4000 ir 4200, ir šuniukas.
Uher report 4000 ir 4200
Mono varianto “fasadas” paprastesnis:
Uher report 4000
Tai senesnis modelis, gal 1961.

Aš šiuos magelius pirkau pernai žiemą, bet kažkodėl nieko apie tai neparašiau. Pirkau durnumo priepuolio metu, o dabar galvoju, kad toks aparatas tiktu kam nors kaip restauracijos treniruoklis. Stereo versiją reikėtu pilnai išardyti ir perdažyti. Aš nežinau, ar reikia ką nors liesti elektronikoje nes viskas veikia, o mechanikoje tiktai gumų problema. Tiesa, labai sunkiai plovėsi galvutės, nes kogero jos niekada nevalytos.
mechanizmas
Frikcionas priklijuotas (tiksliau ivulkanuzuotas) į tą aliumininį ratą. Jis kraštu liečiasi prie bronzinio veleno ir taip reguliuojasi juostelės greitis.

elektronika
Tikrai senoviškos plokštės ir senobiniai tranzistoriai. Dešinėje tranzistorius prisuktas prie korpuso- tikriausiai didelio galingumo, gal kokio pusės vato. 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *