Kas domina labiau?

Kas skaitytojus sudomintu labiau?

power
Power elektronika? Čia kažkoks mega agregatas- arba gamyklinis brokas arba perteklinė plokštė. Esmė tame, kad čia gana didelis kiekis IGBT IKW40N120T2 (K40T1202) deginimui.

Paprasta “buitinė chemija”?
power
power
Čia nikeliavimas naminėmis sąlygomis. Viršuje tiesiai iš vonios, apačioje biški pašveitus su vieliniu šepečiu (tikrinau ar neatsilupa).

Ar
power
Tarybinis (kogero Kauno gamybos) pusiau impulsinis maitblokis Б5-49, kuris nusprendė neveikti ir padarė išėjimą virš 160V ir be jokio ribojimo. Pridarė bėdų, paleido dūmus ir aš nutariau jį neberemontuoti. Todėl pradžiai korpuse norėjau kažką kitą konstruoti, poto užėjo noras panaudoti tuos reguliatorius. Dabar tik trafas sumontuotas su lygintuvu ir biški elektronikos rėlių valdymui. Įtampos nustatymas- 50 omų viena padala. Srovės valdymo dar nepajungiau.

24 replies on “Kas domina labiau?”

  1. Manau reikia rašyti apie viską. Asmeniškai, nors nei vienoje iš šių sričių ne ką nusimanau, bet užsuku pasiskaitinėti apie viską, tiesiog patinka rašymo stilius ir begalinis noras kažką naujo daryti.

  2. Tas maitinimo šaltinis, ko gero, yra Armėnų gamybos. Jie turėjo tokią “opciją” – be jokio perspėjimo “patikrinti” kaip prijungtas prietaisas sureaguos į 100+ voltų maitinimą 🙂 Kadangi pačiam jo niekada neteko ardyti, įdomu būtų pamatyti kas gi tokio “genialaus” schemotechnikoje padaryta, kad be jokios aiškios priežasties aukšta įtampa yra “švystelėjama” į išėjimą.

  3. Nu kondikai gal ir armėniški, tačiau gal nekalti- visi su rombikais. Šiaip kogero visos detalės su rombikais.
    O prietaiso schema tai fantastiška: kadangi tarybiniai tranzai nelabai tada veikė su 230V, tai trafas gamina valdymo blokui visokias įtampas ir kartu, autotransformatoriaus principu, iš 230V daro -20% įtampą. Ta įtampa per impulsinį trafą jau mažinama iki reikiamos (kokių 2kHz dažniu). Tačiau ten visokių pulsacijų pilna. Todėl toliau stovi linijinis stabilizatorius kuris “pristabilizuoja” iki reikiamos.
    Kas parėjo pirmas aš nežinau. Greičiausiai valdymo grandinė. Nuo jos impulsinis pasileido visu galingumu. O linijinis pabandė nustabilizuoti. Ko pasekoje dideli tranzistoriai kiauri, kalnas rezistoriu pajuodavo ir jaučiu nulėkė dar kas nors.

    O dėl Kauno…
    Kaunas
    Tai kortelė kurią reikia siuntinėti su atsiliepimais apie prietaiso veikimą.
    Каунасский НИИ радиоизмерительной техники (КНИИРИТ). Arba geriau žinoma kaip LIRA, Valstybinis Kauno radijo matavimų technikos mokslinio tyrimo institutas.

  4. Levai, nebus ta galios elektronikos plokštė iš elektromobilio kokio? Aš už galios elektroniką 🙂

  5. Čia tas pats maitekas, kuris nustačius 0V arba 0A supleška pats savanoriškai net nieko nejungiant. Tai jau po tokio eksperimento ir paleido 160V išėjiman.

  6. O aš už nikeliavimą ir retro maitinimą… Kita vertus koks skirtumas, kas bebūtų paskaitysiu, tai galima ir apie visus tris dalykus ar net apie kokį ketvirtą. Nes Levo temos pasirinkimas irgi dalis įdomumo, užukęs niekada nežinai kas bus. Savita kaip piršto antspaudas.

  7. Dainius: Otaip! Tai tikrai tas modelis. Bet sugedo ne nulio režime- grynai nuo stovėjimo. Beja, turiu kitą tokį maitblokį, kur iki 300V eina, tai jis neturi to įspėjimo.

    0V ne ne ne

  8. Ir ką aš jums čia parašysiu, kai kojos kliuva:

    solar inverter 3ph 15kVA

    Čia saulės jėgainės inverteris. 15kVA. Viena radau išardytą- paėmiau PCB. Nei degėsiu, nei ko nors keisto neradau. Kitą išardžiau pats. Trečią pajungiau į 230V, užsidegė tik lemputės viduje, bet ekraniukas nerodo. Dar kokie 4 guli dėžėje. Naudoti, bet panašu, kad visi iš vienos vietos. Arba jie labai genda tyliai, arba jie geri… Reikėtu pajungti prie 3 fazių tinklo. Nu ir dar 1000V saulės baterijų pilnam testavimui… 🙂

    Žaidžiu sau… skambina iš kito kampo, sako ateik grąžtukų pažiūrėti…

    implantai
    eeehh. Kažkokie brokuoti dantistų grąžtai (nes jungtis bormašininė). Aš tik nelabai supratau kodėl jie tokie stori ir kaip metalo. Visokie graveriai, frezos ir beveik grąžtai. Ir…

    implantai
    … dantų implantai. Sakau ką čia darot? Sako tingim išpakuoti iš maišiukų, reikia supilti į vieną. Bet čia skirtingi metalai! Implantai ir pricindalai jiems titaniniai, o frezos ir grąžteliai gali būti ir WC (karbidiniai), reikia rūšiuoti. Su viena tokia freza per nepilna minutę pergręžiau apie 15mm storio plieninį stalą.

  9. Egzotika tokie grąžtai. Tai čia gal ne dantistų grąžtai, o chirurgų? Bral su Ø8 negi gręžia žandikaulį, kad įsuktų implantus? Kokie dideli implantai. Jeigu ką šita tema irgi įdomi 😀 Dar implantų nereikia tfu tfu tfu.. 🙂 Bet who knows.. Į ateitį 🙂

  10. Išeinam iš Komforto zonos kaip sako mano Kauno ofisas. Darom kas čia nepaminėta ,- tikrą A klases stiprintuvų garsą. Vierinu i jį, bet tik kad nebutu taip kaip pasakė 2012 pažystamas meistrelis ,. priejau,sako, -filosofinį tašką,—darau stipriakus už 8 k. lt o mašina po langais stovi už 1,5 k. iš draugė ko tai dairos i šonus:))):))

  11. Čia kaip suprantu solaredge inverteriai.. ne taip paprasta bus paleisti. Datašhėte turi rašyti kiek V reikia dc kad sužadinti.. be saluės ir fazių jie nepasileis.. kokie planai inverteriams?

  12. Nu inverteriai bus išardyti, varis į vieną pusę, aliuminis į kitą pusę, PCB į trečią.

    Dėl “A” klasės. Pirmiausia reikia turėti garsiakalbius kurie gautusi kokybiški. O antriausia- reikia klausą turėti. O aš ir šiaip glušas ir 50+ jau.

    Grąžteliai plieniniai, be jokio konuso. Kažkodėl PCB labai sunkiai gręžė. Matyt specializuoti žmogienai.

  13. 2)man. 45 Tamstyte nesikuklinnkit ties 20m girdejau .-visas uodų/ pelių gaudykles/baidykles (ryžas piktas nervuotas ir viską pastoviai maudžia……. ir viska girdi:))))(tik pagal mamą,– nu vaikai jūs visi be klausos, Nu Motūzai jos neturi….) nors amžiatsilsi tevelis dzūlkelis visose vestuvėse grojo.. db sunkiaiai girdis jau trauka link jamaxu (jos tipo valina(valino pagal klausa pries 10m er daug aukstus pagal mano klausą :))))….) o. jau, o padedant testus daryt sūnums (pedagoginius )pratyriau kad aš ir jus tamsta esam neteisūs ,—- klausą pasirodo galima lavint:)))) ir grot visokiom ukulelem ir gitarom no problem(tai mūsų vidinis ribotumas:))))
    1)Alnico pasirodo skelbiu pilna ju. neklausiau. bet afigienai patiko visokie didelio jautrumo popieriniai plačiajuosčiai pvz. fostex(auto sq testuose ), visaton frs 8( atbulinis ruporas klausiau 10 m cyburgs niedlle ), ir pan,

  14. Įdomu kaip viduriai to solar edge atrodo. Pradžiai maniau čia kinų inverteris, bet pagal google Izraelio kompanija, tai įdomu ką jie ten pribūrę mandro 🙂

  15. Inverteris? Klasikinis, kaip ir visur. Imam tris IGBT modulius (Semikron SK50MLI066) ir montuojam 3 lygio inverterį su PWM moduliacija. Biški kondensatorių, biški transformatorių ir galingas MCU/DSP.

    solar inverter 3ph 15kVA
    Biški nurengtas jau.

  16. Gaila tuos inverterius į metala paleist, jei veikiantys aišku, nauji 15kVA galios jie krūva mediniu euru kainuoja…

  17. Kiek supratau jie neveikiantys, remontuoti ir be softo (kogero). Viename buvo lituoti IGBT moduliai. Sakė, savikaina 14 eurų už štuką. ::) Nuo trifazio tinklo neįsijungė. Nors instrukcijose rašo, kad turi veikti. Maitblokis pasileido. Todėl manau, kad softo- tiutiu.

  18. Hmm internete matyti tie solar edge šūstresni inverteriai su srovės trafais kone ant kiekvieno galios laido 😀

  19. SolarEdge inverterių DC dalis turėtų būti paprastesnė nei standartinių, nes inverteriai dirba tik kartu su SolarEdge optimizatoriais. Kažkas tarpinio tarp string inverterio ir mikroinverterio.
    Levai, kokių įtampų ir kokios galios toroidinis transformatorius? Turiu 3kW inverterį iš 15V – 60V į 220, kuriam trūksta atitinkamos galios transformatoriaus.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *