Taupančios lemputės schema

Kaip jau minėjau kitoje žinutėje, aš tebetyrinėjų elektrą taupančias lemputes. Ypač po to, kaip nupirkta Maximoje lemputė numiro per kelias dienas. Nu jau kinietiška lemputė išgasdino savo surinkimo kokybe…
GE lemputė dar neatburta. Bet internete, labai užkistoje vietoje radau mažą schemute, kuri labai labai primena kinietiškos lemputės schemą.

Power Saving lamp schematics
Gali būti su klaidom

Keletas žodžių apie schemą. Lygintuvo B1 ir C4 paskirtį visi supranta. Čia nėra jokiu galios kompensavimo įrenginiu- primityvas ir piguma. C4 apie 400v ir 10mkf. Lempos energija yra reguliuojama L1 droseliukyje. Pačio generatoriaus veikimo ir reguliavimo principo dar iki galo nesupratau.

PTC rezistorius yra naudojamas lempos paleidimui. Toks tikrai yra pas GE lemputę, bet pigioje maximos lempoje to neradau.

GE lemputėje transformatorius paprastesnis- turi tik dvi apvijas. Jie naudoja skirtingus lauko tranzus, taigi valdymo grandines galima ir sulygiagretinti.

2 replies on “Taupančios lemputės schema”

  1. jei įdomu galiu atsiust kelias foto sirijaus gamybos (tik kažin ar jie patys gamina) energiją taupančios lemputes vidaus. na nesu matęs kaip atrodo ge lemputes, bet kinietiškos kokybę ir sudedamąsias dalis, kaip tavo aprašytos, galima lyginti su sirijaus. schema taip pat labai panaši į čia pateiktą. tik detalės sudėtos kiek rimčiau atrodo, bent jau temperatūros atžvilgiu, nes ne taškinės, o praktiškai lengvai gaunamos elektronikos parduotuvėse. kitaip tariant gan nemažu gabaritu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *