Apsaugos kameros

“Atsirado” keletas apsaugos kamerų perdirbimui. Keletas spalvotų Philipso gamybos, porelė Sanyo ir kitos KC-236C ir KC-383C. Tai vidutinės ir didelės raiškos juodai baltos CCIR kameros.

Pokemonas ir Video kameros
Apsaugos kameros ir nedidelis rudas pokemonas.

KC263 ir KC383 maitinamos iš tinklo. Nors jos gali išlaikyti gana platų įtampų diapazoną, bet kamerytės neveikė dėl maitblokių gedimo. Pagal šnekas, buvo spėjama, kad jos sudegė nuo įtampos šuolių. Tačiau skrodimas parodė kitką- problema buvo 12V išėjimo kondensatoriuje. Ten panaudotas 1000µF x 16V low ESR kondikas, bet kadangi gamintojas panaudojo pigų produktą, tai kondensatoriai išsipūtė kaip ant motininių ploksčių. Ten įtampa tik 12V, todėl nutariau panaudoti kiek didesnės talpos kondesatorius iš tų pačių motininių (iš 12 voltų grandinės- P4 serija). Teko išgręžti naują skylutę, bet užtat galiu dabar įdėti stambesnius, net 1000 ar net 2000 µF kondikus, 16V.

Visos šio tipo kameros pasitaisė, net ir ta kuria kažkoks galvočius remontavo ir pašalino maitbloki. Su mano išoriniu kamerytė veikia. Darbar reikia sugalvoti ką nors tokio mažo ir ekonomiško…

Philipso (LTC 0450/51) kamerytės lygiai su tokiu pačiu gedimu. Tik čia panašu, kad karščio šaltinis buvo išorėje- apsilydes tvirtinimas. Maitinimo šaltinis žymiai sudėtingesnis, bet pricipas tas pats. Apžiūrėjus atidžiau pastebėti, kad 8 kondikai apsisiusiavo (10µF x 35V) juos pakeitus buvo dar itartas vienas kondikas išėjime- 220µF x 6.3V (pastarąjį pakeičiau į kiek rimtesnį- 1500µF x 10V Sanyo gamybos, iš kompų pagrindinių plokščių). Abi kamerytės veikia.

Dar dvi kamerytės, Sanyo gamybos, maitinamos iš išorinio 12V maitblokio. Viena veikia, kita mirusi (neveikia keitiklis viduje).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *