4 megapikseliai

Paprastai skaitmeninė “muilinė” yra brangokas daiktas ir jis būna saugomas nuo nelaimingų atsitikimų ir niekas jos neardo. O ir niekas nenori jų ardyti, nes skaitmeninis fotoaparatas yra trapios ir smulkios mechanikos ir labai smulkios elektronikos junginys. O ir ką ten suremntuosi… Detalės brangiai kainuoja (čia jei sumanysi pasikeisti kokį eraniuką). O ir rizika ką nors sugadinti didėja.

Tačiau, jei pakeičiamos pradinės sąlygos į: fotikų yra daug, fotikų nereikia remontuoti, fotikus galima ir sulaužyti. Tada rankos taip nedreba ir…

Čia fotkėje keletas fotikų. Beja pati nuotrauka daryta su būtent tokia pat muiline. Tiesa pasakius fotikų yra ŽYMIAI daugiau nei nuotraukoje.

4Mpix

… todėl vieną tokį fotiką su užstrigusiu objektyvų galima išardyti į skutelius. Strėliuke parodyta 4 Mpix matrica. Beja šis “išskleistas” fotikas dar ir fotkina. Tereikia įjungimo metu su ranka pasmaukyti ir ištraukti objektyvą. Iki mechaninės dalies- “kas gi ten sugedo” aš dar nedasikasiau. Nes reikia atlituoti keletą kontaktų.

4Mpix

O štai viename fotike buvo labai aiškus gedimas:

4Mpix

Užteko tik pakeisti šitą ekraniuką ir fotikas koleikas puikiausiai veikia. Kiek labiau nuvylė tos muilinės kur nėra išlendančio objektyvo. Didžioji dalis net ne įsijungia. Tačiau viena papuolė kuri daro ryškiai per šviesias nuotraukas. Manau ją dar atgaivinsiu jei tik nustatysiu kaip padarytas tas išlaikymo nustatymas. Juolab, kad muilinių su tokiu objektyvu yra dauguma.

Iškarto pasakau visiems, kad šie fotikai nebus parduodami nei veikiantys nei neveikiantys. Vienintelį dalyką ką aš manau jums pasiūlysiu- LTV180WQ LCD ekraniuką. Taigi, jei jums sudūžo panašus ekraniukas, ar šiaip norite paeksperimentuoti, prašom kreiptis į kormelį.

…toliau tekstas išplėtoje formoje…

Toliau eksperimentuodamas su apardytų fotikų sukėliau nepataisomą žalą, kuri labai stipriai sunervintu meistrą jei jis remontuotų svetimą fotoaparatą. Paprasčiausiai nutruko plonytė PCB ant lanksčios plėvelės. Tokiu atveju visas mazgas darosi neberemontuotinas. Ir meistrelis turėtų nusipirkti fotoaparatą.

Šis fotoaparatas labai sunkiai ardosi- visos plokštės tarpusavyje sulituotos. O kad prisikasti prie objektyvos keitimo reikia nuimti plokštes… žodžiu reikia su lituokliu nulituoti beveik visus laidus ir sujungimo kontaktus tarp plokščių. Dar neišku, ar po tokio remonto prietaisas veiks. Čia nuotraukoje fotoaparatas paleistas gabalais. Visa elektronika prieš išardant veikė- defektas nulūžęs plastmasiukas objektyve ir įstrigęs tarp dantračių. Jei pavyks, pabandysiu elektroniką perkelti į kitą fotiką kuris iš viso neįsijungia.

viskas gabalais

Iš viršaus, palei laikrodžio rodyklę: LCD ekraniukas. Garsiakalbiukas ir objektyvas su visa smaukymo mechanika. Apatinė plokštė su USB ir power lizdais, bei saugikliu. Blico modulis ir viršutiniai mygtukai. Kameros korpusas su cross plata bei viena mistine mikroschema. CCD sensorius (beja irgi įplyšo PCB). Pagrindinė plokštė. Korpuso dangtelis su navigaciniais mygtukais.

Tiek tos elektronikas ir tėra. 🙂

5 replies on “4 megapikseliai”

  1. Nu gi laaabai pigiai atrodo vargšelio “viduriai”.Vien į elektrolitą ir “garsiakalbį” pasižiūrėjus verkti norisi.Kainuoja jis turbūt koki 150lt…?

  2. Kad nieko gudresnio už elektrolitą flašui dar niekas neišrado- ten 100mkf 300V.

    Tiesa pataisymas- ant crossplatos, iš kitos pusės dar yra mikroschemų be kojų.

    Ir dar įdomus faktelis, į kitą fotiką sudėjau čia nupaveiksluotas detales ir viskas dar veikia. Nors kokius 4 kartus buvau paėmęs už įkrauto blico kondiko ir gavau per nagus ir kartu per visą elektroniką.

    O dėl kainos kokia parduoda parduotuvėse aš nežinau. Dabar tokių muilinių net neparduoda. 5Mpix kainuoja ~500Lt. O 4 jau nebeparduoda.

  3. hmz supalinajau savo kameros optika nu tne tokia puvo mikroskopine kamera 1.3MP
    tada pagalvojau pritaikysiu taviske gal hmz nu duociau kokiu 10lt

  4. hmz supaliau savo kameros optika nu ten tokia buvo mikroskopine kamera 1.3MP per USB jungiama tada pagalvojau pritaikysiu taviske gal hmz nu duociau kokiu 10lt

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *