Ablomas

Nusipirko bendradarbis notebuką. Kažkuris tai Fujitsu Siemens Amilo. Iš akcijinių, pigesnių. Iš tų, kur pavaizduoti lankstinukuose. Ir tuo pačiu metu aš pirkau darbui panašų notebuką, tik ant 100LT brangesnį. Visi techniniai parametrai buvo panašūs, tik mano buvo su matiniu LCD ekranu, o pas bendradarbį su blizgančiu. Jis labai džiaugėsi, kad gavo pigiau nei “kompiuterastas” kompą.

Praėjo kiek laiko, ir buvo suprasta, kad 512Mb RAM yra kiek mažokai šiuolaikiniam notebukui. Aš paprasčiausiai nupirkau papildoma SO-modulį (do-dimm ar so-ddr nepamenu… ir koks skirtumas). Kolega irgi nusprendė pasiupgreidinti. Paklausė patarimo, kokią atmintį pirkti. Sakau, nežinau, atidarom ir pažiūrim… Taip ir padarėm:

O kur slotas?

Nu kas per ablomas… Ant kompiuterio motininės neprilituotas lizdelis. Nors kompiuterio dokumentacijoje niekur tai nenurodyta. Šiaip, ten iš viso nieko nepasakyta apie atminties plėtimą.

O kur slotas?

Žodžiu pilnas Ablomas 🙂

6 replies on “Ablomas”

  1. Na, man nesimato. Nelabai gaudaus elektronikoje… tik prijaučiu biškelį… O tai kur ten ram’as tame notebuke? Giliai kurnors prilituotas? 🙂

  2. jo cia tikriausiai palikta paciam isilituoti lizda…ziuriu kuo tolyn tuo visi gamintojai vis labiau fufelina..nebezinai jau zmogus kas po kuriuo vardu bus paslepta,nors ir brangiau moki-vis ta pat s… gauni.

  3. Gal ir per velai rasau, bet sios serijos kompiuteriuose ram lizdas yra leptopo virsuje, po klavetura. Man irgi teko kazkada savo kompui atminti prasiplesti, tai apturejau panasaus jausmo 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *