Šaldytuvas smegeniams

Karšta. Nemaloniai karšta ir drėgna. Nors dabar 00:15 minučių, langas atidarytas, bet nuo kompų mano kambaryje 26°C laipsniai ir 90% drėgnumas. Reikia šaldyti smegenius. Jau kažkada rašiau kad pirkau Peltje elementą. Pritaikiau jį prie kažkokio navarotno procesoriaus kūlerio. Gavosi va tokia konstrukcija:

brain cooler

Vietoje smegenų panaudojau varinį viduriuką iš kažkokio kito kūlerio. Tai monolitinis vario gabaliukas, kokie 200g svorio. Ventiliatorius maitinamas nuo paprasto maitblokiuko. O štai peltje elementui teko pritaikyti automobilio akumų kroviką.

brain cooler

Krovimo aparatas turi dvi išėjimo įtampas 6V ir 12V. Prie 6V pakrovėjo ampermetras rodo apie 6A (36W). Prie 12V- ampermetras pabėga už skalės ribų. Jei peltje elementas būtų tiesinis, srovė manau išaugtų dvigubai. Atitinkamai galia dar daugiau- 144W. Šiaip srovė turėtų but didoka- 2×0.75mm2 laidas karštokas ir labai minkštas. Deja panaudotas procesoriaus kūleris nesusidoroja su išskiriama temperatūra. Kol dar metalinė konstrukcija šalta, šaltojoje zonoje labai šalta. Deja, radiatorius įkaista ir sistema padaro nebetokia efektyvi. Visas aparatas tesugeba kondensuoti vandenį. Reikia ieškoti kokio nors efektyvesnio šilumos nutraukėjo. Dabar gaunasi labiau smegenų šildytuvas- nes nuo kūlerio pučia karštą orą.

3 replies on “Šaldytuvas smegeniams”

  1. Be vandens manau jokiu sansu…
    Jei tik karstis kambari problema tai vienintelis variantas reguliuoti galia priklausomai nuo poreikio..
    Aisku jei reikia max perfomanso tai teks arba kondicionieriu isigyti arba akvariuma pirkti:)

  2. Nelabai supratau sistemos. Čia gavosi kažkas panašaus į kondicionierių, tik jis vienoje pusėje kažką atšaldo, o kitoje pusėje išspjauna tą nutrauktą šilumą + visame procese sunaudotą energiją. Be to kaista dar ir maitinimo blokas, tikriausiai, tai turim tarkim dar papildomą 200W pečiuką kambaryje. Tikriausiai kažko nesupratau…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *