ATMEGA USB 004 (ADC)

ATMEGA16 turi savyje ADC (analog digital converter, analoginio signalo keitiklį į skaitmeninį). Su šiuo prietaisu galima išmatuoti kokio nors daviklio ar maitinimo šaltinio įtampą. ATMEGA16 turi 8 kojeles prie kurių galima prijungti skirtingus analoginius signalūs. Pats keitiklis nėra labai greitas, bet pilnai panaudojamas įvairiuose prietaisuose. Labai rekomenduoju perskaityti ATMEGOS datasheetą, nes ADC keitiklis turi daugybę įvairiausių nustatymo parametrų. Kaip pasirinkit atraminę įtampą- išorinis šaltinis, Vcc ar integruotas į kontrolerį atraminės įtampos šaltinis. Taip pat galima pasirinkti įvairiausius stiprinimo koeficientus ar net deferencialinis įėjimas.

Programa labai paprasta. Ji tiktai nuskaito ADC parodymus ir parodo rezultatą LCD modulio ekrane. Pakeitus kelias užkomentuotas eilutes galima nuskaiyti visų ADC kanalų reikšmes.

ATMEGA ADC

“Stepas” tai nieko nereiškiantis žodelis kiles nuo angliško žodelio “step”. Ten idikuojama paprasčiausio vidinio ciklo kintamojo reikšmė. Kiek pakeitus programos kodą ten indikuojasi ADC kanalo numeris. Ir beto, besikaitaliojantys skaičiukai dažnai parodo, kad programa dar veikia. Tai svarbu, kadangi LCD modulis gali rodyti kokius nors senus parodymus or procesorius buti smigęs. 🙂

Beja, kad apsaugoti programą nuo užstrigimo verta susidomėti “watchdog” taimerio panaudojimu. Šioje programoje jis nepanaudotas.

Programa: 20070918.zip.

3 replies on “ATMEGA USB 004 (ADC)”

  1. jusu sios visokios isrados nieko nevertos… parodytumet kokio 1000 rms. stipro brezinius ar rimtos kompiuterines sist. valdikliu brez. manau gal visi skupi arba kiauri daugiau suprast. neidomu ir dalintis….

  2. O nahui reikalingas toks stiprintuvas buityje (tiesa kieno rms? Ir kas pas jus yra rms)? O “kompiuterines sist. valdikliu. brez” gali bet kas nusibraižyti kas jau ismoks MCU pagrindus. Ir kam reikalingi brėžiniai jei nėra rimto softo? Todėl niekur internete nėra tokių brėžinių. Taip pat ir su kitai rimtais prietaisais- kas moka tai pasidaryti, gali ir be svetimo brėžinio tai susikurpti, o mažvaikiams ir su brėžiniais nieko nesigaus.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *