Time Lapse Video

Iš visokio surinkto šlamšto bandom padaryti “time lapse video” sistemėlę. Tai tokia sistema, kuri filmuoja palėtintai (kelis kadrus per minutę ar panašiai), o filmas žiūrimas normaliu greičiu. Todėl vaizdas atrodo pagreitintai. Mano “secon hand” sistema atrodo maždaug taip:

time lapse video system

Nuotraukoje video kamera ant štatyvo, LEDinė lempa pajungta prie taimerio.

time lapse video system

Čia 19″ Philips (Bosch) DVRas. Šiaip, šitas postas ir skirtas parašyti apie šį DVRą ir paprašyti pagalbos. Tai skaitmeninis DVRas kuris gali irašinėti nuo 50fps iki 0.1fps greičiu. Tačiau video įrašas labai durname formate. Kodavimas wavelet ir dar konteineris durnas- į tą patį failą galima rašyti kelių (keliolikos) kamerų vaizdą pakadriui (jei jungti per specialų multipleksorių). Gaunasi failai su .60D išplėtimu. Šį formatą virškina tik specialus WaveReader, SplitWave softas. Tačiau niekaip negaliu konvertuoti į koki AVI formatą…
Jei kas nors žino kaip konvertuoti šį formatą, parašykit.

2 replies on “Time Lapse Video”

  1. Pabandysiu pasiklaust ryt, mes statom bosch dvr, sudetingas reikalas ten su iskodavimu, jau vienam projekte buvo apie tai mastoma, tik nepamenu kaip baigesi.

  2. Nu zodziu situacija tokia: NERA tokio softo kuris galetu konvertuoti sita formata. Paprasciausias budas http://camstudio.org/ ar kazkas panasaus, kur capturina gyva vaizda rodoma ekrane. Informacija is zmogaus 20+ metu dirbancio su sitais dalykais. Beje, sake, kad dvr ne philipso ir nebosho, dar ten kazkokio gamintojo is tikro. Taip kad matyt sitas budas nebus tinkamas tokiem projektam, jau geriau kompas kuris iskart capturina reikiamu formatu matyt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *