MS pokštai

Gal daugelis įsijungęs kompą pamatė tokį langą…

MS

O nuspaudus toliau, išlenda interneto naršyklių pasirinkimas:

MS

Kas per nesamonės? Nieko blogo. Tai toks navarotas kurį padarė microsoftas kai europos sąjungos kažkokios struktūros patarkavo Billo kontorą už priverstinį IE instaliavimą. (Antitrust: Commission statement on Microsoft Internet Explorer announcement. Reference: MEMO/09/272 Date: 12/06/2009) Šie langeliai iššaukiami windows updeito ir jei jūsų defaultinis web browseris yra internet explorer. Tai tik priminimas, kad keliais mygtuko spūstelėjimais galima susiinstaliuoti alternatyvą ir ją naudotis.
Šiaip yra informacija apie tai ir microsofto puslapiuose, tik kažkodėl paprašė prisiloginti, kad perskaityti. Adresiukas: support.microsoft.com/kb/976002. Tačiau jei tingit, tai va dalis teksto:

Naršyklės pasirinkimo taikomosios programos naujinimu galima naudotis Europos ekonominėje erdvėje
Naršyklės pasirinkimo taikomosios programos naujinimu gali naudotis Europos ekonominei erdvei priklausančių valstybių vartotojai. Naujinimą galite atsisiųsti naudodami „Windows“ naujinimą.

Šis naujinimas darbalaukyje sukuria nuorodą. Spustelėję šią nuorodą apsilankysite tinklalapyje, kuriame galite pasirinkti norimą diegti žiniatinklio naršyklę. Be to, įdiegus šį naujinimą ir pirmą kartą įėjus į kompiuterį automatiškai paleidžiama programa „Windows Internet Explorer“ ir parodomas naršyklės pasirinkimo tinklalapis.

Ar tai padės? Manau, kad tai yra geriau nei nieko. Dabar gal dalis kompų vartotojų supras, kad internetas nėra “ta mėlyna E raidė ant desktopo”. Gal mažas nuošimtis ir susiinstaliuos alternatyvą.

9 replies on “MS pokštai”

  1. EU ne apie pagalba galvojo – tai tik MS’o issidereta bausme uz Netscape suzlugdyma.

  2. Sia savaite atvilko zmogelis kompa “Sutvarkyt”, nes tik isijungus kompa kazkos virusas isoka i akis 🙂 Kiek dar tokiu bus

  3. man tai atrodo neteisinga. jie yra kompanija kuri nori turet didesne rinkos daly(kaip ir visi), tai kodel jie turi siulyt konkurentu produktus savo operacinei sistemoi?

    P.S. man is pirmo karto reikejo suvest toki gan idomu koda ” dÁx)1ľ ” (be kabuciu), kad palikciau komentara.

  4. Na nemanau kad tai labai padės, nors tikrai – geriau nei nieko. Iš esmės visus vartotojus jei jie nori naudotis IE reiktų priverstinai įrašyt bent IE8. Kiek mėginau padaryt tai darbe, tai manęs reikalauja admino passwordo. Būtų žymiai didesnė nauda jei IE atnaujinimus galima būtų instaliuoti be admino teisių. Aš pats asmeniškai naudojuos Safari ir Firefoxu ant mac’ų 🙂 nesakau kad tai kažkas neįtikėtinai gero, bet tikrai geriau nei IE 🙂 tai mano asmeninė nuomonė kurios galima nepaisyti 🙂

  5. Dėl nesamonių vietoje skaičiukų, tai aš žinau kad tai gaunasi. Bet šio bugo nesugebėjau lokalizuoti. Kaip nepatingėsiu ir perkeliu blogą į kitą versija, ši antispaminė priemonė dings.

  6. O aš asmeniškai nematau nieko čia blogo. Tai aktualu tarkim E versijai, kuri atkeliauja be IE ir reik kažkaip įsirašyt vistiek naršyklę 🙂
    Ir dar, toks pastebėjimas, šis atnaujinimas nelenda per prievartą ir po defaultu jo varnelė nuimta būna, todėl vartotojas pats sprendžia, ar jam jo reik. Tai nematau jokių problemų.

  7. Taip įsivaizduojų … Po 10 – 20 m, dėl dabartinės kanibalistinės anti XP akcijos ir visokių “gaidžių” ir “septynakių” brukimo, ijungus kompa leis pasirinkt nuo pirmo doso iki niolktų fortkių 🙂 .

  8. Na, pasirinkimas kažkoks tikėtinas, bet labiau iš tos pusės, kad bus nueita link “cloud computing”, kai tu namie turėsi tik savotišką terminalą, o viskas bus internete. Aišku, tai, bent jau man, tikrai nepatiktų, bet link to einama po mažu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *