Projektai užstrigo

Kažkaip nesiseka, projektai pildosi vėžlio žingsniu. Matyt kažkoks nesisekimo periodas. Šiuo metu ant stalo, po stalu ir ant žemės guli keli projektai.
Pagrindinis projektas- galinga indukcinė kaitlentė. Projektas strigo dėl dviejų problemų. Viena paprasta- kažkaip nepagalvojau, kad IGBT draiveris ima daug srovės ir mano parinktas transformatorius neturi tiek galios. Jau susiradau mažyčiuką impulsinį 12V maitblokiuką kuris duoda 0.75A- šitas turi patraukti. Kita, pagrindinė bėda- reikia kažkaip padaryti reguliuojamą aukštos įtampos lygintuvą. Kad paprasto rezistoriaus pasukimu būtų galima reguliuoti DC nuo minimumo (apie kelis voltus) iki maksimumo- 300…400V. Bėda ta, kad teorinės darbo srovės iki 30A. Kiek perverčiau senos literatūros, nieko padoraus neradau. Nes kartu kirba tokia mintis, kad reikia numatyti galimybę jungtis prie 3 fazių tinklo.
Kitas, kiek paprastesnis projektas- pragaro mašinėlė (srovės impulsų generatorius). Jau buvo keletas fejerverkų, bet nieko baisaus. Tačiau pagrindinė bėda- reikia maždaug 1 omo rezistoriaus, kuris trumpai išlaikytu kokio 100A srovę. Ir būtų kompaktiškas ir saugus. Fabrikiniai rezistoriai neišlaiko- srovė sudrasko. Pačiam vyniotis nesinori, o ir rezistorius turi būti kiek mažesnio induktyvumo. O schema leisti be ribojančio rezistoriaus nesinori- neaišku kaip į tai sureaguos tiristorius.
Trečias miegantis projektas- reikia pagaliau sudėlioti modulius ir į ATMEGA įdėti SD kortelių skaitymą ir FAT palaikymą (read only). Bet labai tingiu.
O dar jei pamatytumėt, kiek prisikaupė kompų kuriuos reikia remontuoti ar/ar instaliuoti operacines sistemas. Darbe irgi prisikaupė darbų darbe: jau atšilo, reikia pakabinti desietką video kamerų, pastatyti IP kamera vienam konteineryje (ir bevielį internetą), nupirkti dešimt notebukų, suprogramuoti vieną specifinį web servisą… O dar telekomas su savo optiniu kabeliu- jau daslinko iki mano kambariuko, reikės permesti šiuos puslapius ir dar velniai žino kiek servisų nuo DSL linijos ant optikos. Ko pasekoje keisis IP adresas ir reikės perkonfiguruoti keletą DNS serverių… 🙂 aš noriu atostogų…

8 replies on “Projektai užstrigo”

  1. Nu tu maladets su malonumu paskaitau tavo bloga ir norisi kasdien kazka naujo cia pamatyti, suzinoti. Na tu geriau pailsek, mes pakentesime ir ……lauksime tesinio:)

  2. Tai gal nori pailsėdamas parodyti kokią įdomesnę schemą įtampos užkėlimui iš 9Vdc iki 300Vdc? 😀 Išbandžiau kelis variantus, bet tranzistoriai nežmoniškai kaista

  3. … ir dar telefoną pamečiau/pavogė 🙂
    Šiaip įdomiai bitinai pagelbėjo- mano telefonas priklauso “Labas” ir jau aš jį turiu nuo praeito šimtmečio, tai jokių “kilmės” dokumentų tikrai nerasčiau. Atėjau į saloną, sakau duokit naują kortelę, sako prašom- 6Lt. Net asmens dokumento nereikėjo.
    O aš galvoju, ko čia man visą dieną niekas neskambina. Kol Ingrida G. (aka ragana) iškoliojo kad telefonas išjungtas.

  4. Neisizeisk, Levai, esi tikras darboholikas geraja sio zodzio prasme 🙂 Aisku labai idomu paskaityti tokius projektelius, tad nieko – pakentesime.

    Geras reiks man irgi saut i bite, nes pats taip pat telefa praganiau su visa korta per ilgaji savaitgali kazkada :D, o pasiskaites bites puslapi, kad ten asmens dokumento reikia, ir dar tos visos plastmasines kortos aka kaip irodymu, beje ja dar turiu issaugojes, o ir siaip kai dar pamirses mano labas pass tai galvojau be sansu bus .. 😀

  5. mirgalke

    va kokis daiGtas iš Panevėžio ekrano. Made in Japan. Įdomu kas ten parašyta.

    mirgalke gif
    Šitas modelis buvo varomas nuo 110V, tačiau atjungiau vidinį trafuką ir dabar veikia nuo 12V. Turiu dar vieną kuri veikia nuo 24V ir turi integruotą sireną.

    Dėkavojam sandėlio berniukam už šį grobį. (Beja mačiau kad turit užspaudę dar vieną varoma nuo 220)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *