Rimtesnės galios

Pagaliau radau pakaitalą vamzdžio prispaudimui (problema aprašiau senesnėje žinutėje) ir nutariau kiek pasvilinti techniką. Vienu momentu pasiekiau tokį energijos sunaudojimą:

indukcinis kaitinimas
Tačiau tai ilgai netrūko- perdegė saugiklis ir iš LATRo ėjo smarvė su dumeliais (naudojau kiek paaukštintą įtampą). Pakeičiau saugiklį, kiek paeksperimentavau su talpomis ir vėl užkūriau sistemą. Veržlė jau ne šiaip raudona- ji ryškiai raudona ir su dėmėmis. Jaučiu kad tuoj tuoj suminkštės. Tačiau eksperimentą teko nutraukti- užvirė vanduo aušinimo sistemoje. Ir smarvė iš kondikų ėjo tokia neteisinga. Ir laiku išjungiau:

indukcinis kaitinimas
Pieštukas kuris laiko veržlę beveik nudegė. Dar kiek ir tektu grabinėti ant grindų (ir ant kilimo!) raudoną veržlę.

indukcinis kaitinimas

Šioks toks filmukas apie eksperimentą:

Burzgimas fone tai cirkuliacinis siurblys. Poto kiek girdisi ir burbuliavimas- per šlangeles pradėjo veržtis garo burbulai- užvirė vanduo ritėje. Pačios aušinimo sistemos temperatūra nesiekė 70 laipsnių pagal Celsijų.

High VoltageMagnetHot

15 replies on “Rimtesnės galios”

  1. O yra numatytas šiam daiktui koks pritaikymas ar tik šiaip eksperimentams ir patirties įgavimui?

  2. Dėl vandens užvirimo aušinimo kontūre nepamaišytų koks automobilio salono šildymo radiatoriukas. O gal išeitų skysčiu aušinti ir kondensatorius, kažkur mačiau variantą su alyva vietoj vandens. Tiesiog sulituotas sandarus korpusas (ten buvo maitinimo blokas) ir viskas viduj panardinta…

  3. Kondikus drąsiai galima kišti ir į vandenį, nieko jiems neatsitinka. Pagrindinė bėda su kondikais, kad jie nelaiko tokios srovės iš esmės- kaista laideliai ir jų varža jau turi įtaką.

    O dėl radiatorinio aušinimo tai taip, galima. Aš apie tai masčiau, bet neradau tinkamo radiatoriuko kuris tilptu į mano turimą korpusą.

    O virimas- pats gi kaltas, “šaltas” vanduo arti 70 laipsnių… Šiaip buvo mintis užpildyti sistemą antifryzu, bet kadangi viskas daroma namie, tai geriau pripiltas ant grindų vanduo nei koks antifryzas ar tepalas.

  4. Blogai veikia PLL… nu kažkas ne taip. Bet va strypuką nuo kambario temperatūros iki raudonos spalvos per 30 sekundžių užkaitina.

  5. Padariau jautresnį įtampos ant ritės detektorių ir kiek pažaidžiau… kaip pagavo rezonansą, tai kaip pystelėjo… du IGBT užsitrumpino, šuntas į gabalus, saugiklis perdegė. O tranzai tai rodos 50A ir 600V… ir dar per 1:30 trafą.
    Matyt gerai veikia 🙂

  6. laba diena, mane domina indukcinio kaitinimo aparatas (schema) http://www.vabolis.lt buvo su dviguba ritem. Dabar matau su viena. Mane domintu galingesnis variantas. kiek kastuotu pas Jus isigyt komponentus? Ir kokia sita paskutine schema?

    Audrius

    P.S.
    mazesniem skersmenim kaitint reik mazesnio skersmens rites.

  7. Schema be grįžtamojo ryšio. Ją reikia derinti ne tik įdedant detalę, bet ir kaitinimo metu. Be rezonanso sistema veiks neefektyviai.

  8. besimokydamas plonu dangu metodus ktu’ne apsiskaiciau kad indukciniu budu galima garinti metalus. iskart prisiminiau Levo projekta. kokia spejama temperatura tos verzles?

  9. Nepavyks nieko daugiau kaip Kiuri taško pasiekti. Bandžiau tiglyje, tai biški geresnė situacija. O kai kaitinau radio lempa, išsilydė stiklas, bet nikelis ne.

  10. Hello
    I hope you can read english.
    I found your induction installation, and I like it.
    I can’t find a good schematic, and your installation seems very good. I congrat you.
    Could you send me the schematic of the electronic part?

    Thank you vey much.
    Best regards
    Youriu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *