Su Naujais metais

Sveikinu puslapių skaitytojus su Naujais Metais. Tikimės, kad iš šiais, 2011 metais skaitysit mano rašliavą. Labai tikiuosi, kad ne tik skaitysit, bet ir komentuosit straipsnius, taip pat norim gauti iš jūsų visokių įdėjų kurias būtų galima aprašyti šiame bloge.

Kad straipsnelis atitiktu puslapių temą, štai trumpa elektroninė informacija. Nuroviau aš čia karta eidomas pro šalį kasos aparato displėjų 🙂 (nebijokit, išmestas jis buvo). Tai greitai prijungiau prie kompo, kad pademonstruoti jo veikimą:
POST terminalas
Tokie “terminalai” dažniausiai jungiasi prie kasų ar kompų per RS232. Šis ekraniukas nebuvo išimtis. Ekranas valdomas per vieną laidą, todėl jokio atgalinio ryšio ir “flow control” nėra. Nustatom greitį į 9600, parity- none, flow control- none ir viskas veikia.

POST terminalas
“Terminalas” priima primyviausias komandas- Ctrl+L ekrano išvalymas, Ctrl+X eilutės išvalymas ir panašiai.

O jei į failą “cls.txt” įrašyti ekrano valymo kodą, parašyti tokį bat failą:

@echo off
MODE COM1:9600,N,8,1
:start
copy cls.txt com1
time /t >com1
goto start

… ir paleisti, tai gausim patį durniausią laikrodį… 🙂

8 replies on “Su Naujais metais”

  1. Su naujais Levai, linkiu šias metais nesibaigiančių idėjų ir tavo kosminių projektų kuriuos taip pat malonu ir ydomu čia skaityti.

  2. Su Naujais metais sveikinu Autorių ir skaitytojus 🙂

    Klausimas: o dėl kokios priežasties šie ekranai pradeda mirgėti kaip pašėlę? Strauja pamokino pašalinti mirgėjimą uždedant maišelį ir staigiai ji nutraukiant… ar yra kitas būdas šiai problemai spręsti?

  3. Ir tave su naujais.
    Skaitysim, komentuosim, tu tik rašyk. Laukiu kada atsiranda naujos temos. Nesvarbu apie ką jos bebūtų, visada įdomu paskaityti.
    Gerų, kūrybingų metų!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *