Kamerų palyginimas

Pabandysim palyginti nelabai palyginamus aparatus:

Noname 2.0″ LCD Mini DV HD 1080i/720p 5 Mega Pixels 4X Digital Zoom Video Camcorder + Digital Camera (sku:33281, $99)
versus:
VIVOTEK INC FD8161, kupolinė diena naktis tipo IP vaizdo kamera, 2-megapikselių CMOS vaizdo sensorius, 3~ 9 mm varifokalinis autodiafragmos objektyvas, nuimamas IR-cut filtras Day & Night funkcijai, IR spindulių pašvietimas (iki 15 m), H.264, MPEG-4 ir MJPEG kodekas, kelių srautų palaikymas vienu metu, PIR judesio jutiklis, 802.3af PoE, SD/SDHC kortelės lizdas,3-ašių kameros reguliavimas patogiam tvirtinimui. (~1500Lt su mokesčiais).

Testavimas: vienodos prastos apšvietimo sąlygos, kamerų nustatymai “default”. Judantis gyvis: kaliukas Vega.

Pastabos apie formatus:
Noname: MOV konteineris, h264 kodavimas. Failo ilgis nusistato pagal vartotojo norą. Rodos nuo kelių minučių iki valandos. Nelabai standartinis, tačiau daugelis programų lengvai sukramto ir konvertuoja. Kadras 1920×1080.
Vivotek: MP4 konteineris, h264 kodavimas. Failo ilgis 1 minutė! (neradau jokių nustatymų apie tai, palikus ilgesniam laikui, SD kortelėje buvo rasta virš tūkstančio failų). MP4 gal ir standartinis, tačiau šį formatą patogiai suvalgė tik obuolinis quicktaimas. Kadro dydis 1440×1080.

Post processing: perkonvertuota į Premiere suvalgomą formatą (negailint bitreitų), kadras sumažintas per aukštį. Vivotek kadras išplėstas. Rezultatas sukompresuotas į 11Mb failą su VLC. Ką ten toliau jutubė darė aš nežinau.

Garsas: abi kameros įrašo garsą. Vienos kameros garas padėtas į kairę, kitos į dešinę. Tik pagal garsą ir buvo galima sinchronizuoti.


(viršuje vivotek, apačioje DealExtreme šlamštas)

Išvados? Nėra išvadų.

DX kamera
(DX parduodama kamera)

Vivotek kamera
(Vivotek FD8161)

6 replies on “Kamerų palyginimas”

  1. Tikrai taip – išvados paprastos – DX (DOD-TEC) kameros jautrumas žymiai didesnis šviesai nei Vivotek. Beje, DOD-TEC išleido naujų žaislų, giriasi kad dar padidino jautrumą šviesai (pasak jų: “better night perfomance”) + GPS.

  2. Jo, saugos kamerai matyt svarbiau splavos, nei išžiūrėti viedus :).
    O kada pagaminta ta brangi kamera? Manau kaina užsiliko, turėtų būti tokių dalykų nerealus discount’as, nes technologijos nestovi vietoje.

  3. Išvedus kainos/kokybės santykį – ta vivotec šiknoj gilioj sėdi 😀 IIr FPS no name daugiau, ir raiška geresnė. Dzin, kad tos spalvos lėvos, bet kai kažką apsaugai stebi, tai nematau skirtumo, svarbu snukį įžiūrėt 😀

  4. jei reiktų rinktis, tai imčiau ta piguolišką žaislą iš DX, ano vaizdas geresnis, neskaitant blankesnių spalvų 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *