7kW maitblokis

Šiandien stipriai išsiterliojau- ardžiau 7kW telekomunikacinį maitblokį. Įėjimas 3 fazės, išėjimas DC, rodos iki 160A, įtampa nepamenu- kažkas telekominio: 60 ar 80V. Didoka dėžė. Šiaip elektronika senoviška, tačiau mane domino tik keli elementai:

power electronics
1. Lauko tranzistorių draiveriai. Čia draiverių plokštė- yra keletas gerų mikroschemų. Kontrolerio plokštė buvo visai neįdomi.

power electronics
2. Power elektronika. Šitų taip pat ieškojau, nes tokius nusipirkti eksperimentams gal kiek per brangu. Ypač žinant, kad eksperimentuojant tokie žvėriukai irgi svyla.
Fotkėje įvairus žiedukai- jie buvo sumauti ant ilgesnių laidų. Vienas 36uH droseliukas suvyniotas varine skarda (maitblokyje buvo du vienetai). Lauko tranzai IXFN27N80 (800V, 27A continuos) – 4 vnt; BYV255V200 – diodai, rodos iki 200A, 2 vnt; APT2X30D100J – diodai 1000V, 30A – 2 vnt; APT10026JNR – Mosfet lauko tranzistorius, 1000V, 33A, 0.26 omo – 1 vnt. (nuotraukoje matosi dar keli diodai, bet jie iš kito prietaiso), 3 fazių lyginimo tiltelis VUO36-16N08 – 1400V, 35A. Ir 60mV prie 150A šuntas.

Pagal pirmą žvilgsnį tai vienas bendras PFC, du nepriklausomi maitblokiai sujungti lygiagrečiai. (vienas mosfet PFC, po du tranzus ir du diodus maitblokiui, lygintuvas irgi po du diodus)

power electronics
Patiko šis paprastas galingo “jumperio” sprendimas- saugiklio laikiklis ir kažkoks konstruktyvas dirbantis trumpikliu.

P.S. maitblokį gamino Ascom.

13 replies on “7kW maitblokis”

  1. Neturi išorinio bloko vaizdo nuotraukos. Negi čia jau tie Ascomai į šrotą eina kuriuos 2000-taisiais savo rankomis telekome paleidinėjau.

  2. Kadangi tu daug išmanai elektronikoje, tai kiek daug maž galima išgauti amperažo iš paprasto namų tinklo prie 12v. Kiek suprantu ateina 16amp ir jeigu mano žinios ne kreivos: 220*16/12 = 293.(3). Optimaliausias varijantas rite, bet kokie praradimai būtu ir pagal kokią formulė skaičiuojama? Pagal metalo sudaromą varžą ritėje?

  3. Evaldui: taip, tai telekomo šrotas. Su visom spintom, saugikliais ir pačiom stotim.

    Ernestui: nesupratau klausimo visiškai. Tačiau jei paimti idealų transformatorių… 230 x 16 = 3680W, I=3680/12=306.7Amperažų 🙂

    Nuostoliai būtų pirminės apvijos ir namų tinklo varžoje, transformatoriaus šerdyje, antrinės apvijos ir pajungimo laiduose.
    Nuostoliai laiduose pagal aktyvinę varžą + nuostoliai šerdyje. Spėju, kad apie 2% tikrai nueina į nuostolius trafe. Čia aišku jei trafas ne kiniškas.

  4. na kad jau pavadinai smalsuciu dar vienas klausimelis kiek supratau perkate per firma, o privacem asmeniui imanoma nusipirkti?

    zinoma skaičius nieko neduoda negalite tai negalite psakyti neviskas yra vieša

  5. nes aplamai nusipirkti kazkokie daliu srotui nelabai jau ir yra o pirktis detales ganetinai brangu

  6. Visa info apie aukcionus pačio TEO puslapiuose. Gi daviau nuorodą. Pvz. prie “oro linijų ir stulpų” aukciono buvo pabrėžta, kad parduodama ir fiziniams asmenims. Pajami ir nusiperki kelis kilometrus oro linijos su visais stulpais ir turi išsirauti 🙂

  7. na ačiū už atsakymus na tai kiek tavo laboratorija sunaudoja kWh ar dar nebaigei stebejimu 😉

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *