AVR-27 ir 28

Kiek tvarkiau kaimo ir namų kompus. Tiksliau sinchronizavau MyDoks direktorijas. Todėl pagaliau pavėluotai atsirado (nes pakeliui pamečiau USB flešiuką) keli senesni failai.

Tai senesnės hardwarės, jau aprašytos senesniam poste papildinys. Servo motoriukų valdymas.
avr-usb
Servo motoriukai- pigiena iš kinijos už porą dolerių. Valdymas- siauro diapazono PWM, ~50..60Hz. Pridėtas softas prie senojo straipsnio archyvo. Softas leidžia per USB, iš didelio kompo, valdyti servo motoriuką (-us). Paprasta komandinė eilutė (beja softas nemodifikuotas, nes nėra kompiliatoriaus kaime) ir kiek kitos firmware nei kito projekto.

Kita hardwarė ATTINY testavimui jau kiek kitokia:
avr-usb
Beveik visos kojos išvestos į varžtines jungtis. Čia galima pajungti bet ką. Tai pakeliui pajungiau kažkokią LED lentą su UCN5833A mikroschema.

Ten dar galima uždegti raudonus ir geltonus kryžius ant skaičių. Kiek spėju, tai tikriausiai “aptarnaujame jūsų numeriuką” švieslentės dalis.

Aišku, visas softas čia kartu su kompiliuotu failu.

Archyve dar yra papildomas softukas… kurmiams vaikyti. Kaimo kaimynas įsigijo tikriausiai senukuose tokį cipuką, kuris periodiškai cypia. Ir mane bei kurmius nervuoja. Dažnis visai neultragarsinis. Todėl parašiau tokį softą kuris irgi periodiškai cypia ir dar kartais keičia cypimo dažnį.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *