Dar viena LED diodų matrica

Aš turiu pasidaręs raudonų šviesos diodų laikrodį. O šiandien netikėtai radau dar vieną matricą:

RED LED matrix running line
Viršuje naujas radinys, apačioje mano laikrodukas. Tarpas naujoje matricoje todėl, kad nubraukta viena mikroschemą ir aš jos serial data in sujungiau su data out. Taip apeinamas vienas segmentas.

Nuotrauka iš kitos pusės:
RED LED matrix running line
Visas gerumas, kad naujai atrasta matrica turi ir kontrolerio plokštelę. Paleista matrica reklamuoja kažkokią kirpyklą… “Firminis” ir savadarbis kontroleriai labai panašūs:

RED LED matrix running line
Nors MCU raidelės nušveistos, bet pagal kojytes ir pagal raidelių likučius matosi, kad tai ATMEGA. Kuri tiksliau dar nežinau, reikės pajungti programatorių.
Aišku, dar reikia pakeisti nulaužtą mikroschemą ir atstatyti keletą takelių. Toliau neaišku. Ar bandyti laužyti originalų softą ar pilnai jį perrašyti. A, ir dar, RTC mikroschemai reikia nupirkti batareiką.

11 replies on “Dar viena LED diodų matrica”

  1. tai taip iseina kad nenori kad apie tokius dalykus tautieciai sviestusi ?ar tiesiog tautieciai negali pasiulyti net puses tokio daikto vertes?

  2. Vietiniai:

    1. Triochina: palaikyk, palaikyk aš imu. Ir nepaima.
    2. Jiems per brangu. DaiGtas kuris kainuoja 5Lt jiems būna per brangus, gal dar nuleisiu. Parduotuvėje >20Lt.
    3. Neįsivaizduoja kaip ta daikta pasiims: gal nuvežkit man tą daikta į “balbieriški” už dyką? Oj, paštu tai brangu. O dar pavedimas 2Lt kainuoja…
    4. Kritikuoja kainą nors jiems to daikto nereikia.
    5. Kartai susvilina ir sako kad blogas. Ir kelia bangas.
    ir panašiai:

    Kapitalistai:
    1. Skaito aprašymus.
    2. Moka už siuntimą. Siuntimas paprastas- į vokelį ir kitoje gatvės pusėje paštas.
    3. Jei kaina neteisinga- neperka. Bet ir neburba.
    ir kiti privalumai.

    Beja, iš eBay irgi tokia jau specifika, kad į Afriką, visokius afganistanus ir į Lietuvą nesiunčiam. Beja daug Kiniečių į Lietuvą nebesiunčia. Matyt ne dėl mados reikalo.

  3. Pasakyta visiska tiesa, bet tai galima butu padaryti ir kitaip: jokiu rezervaciju, arba jei nori rezervacijos tai pinigai is anksto pavedimu, bei prekes atsiimti patiems, jokiu siuntimu ir pan. Tiems kam reiketu tai tikrai apsilankytu ir neburbedami nusipirktu. Deja, tokia tauta esam, kad net uz dykai atiduodama daikta gaunam taikytis prie pirkejo salygu (asmenine patirtis), todel kartais sakykim gerus daiktus geriau ismetam i konteineri, nei gaistam savo brangu laika.

  4. na kas tiesa tas tiesa musu tauta tikrai su…da mala tokiuose dalykuose na bet jai reikia man daikto ir jy randu daug pigiau nei parduotuvei tai net nesideriu o jai daikto kaina panasi i parduotuves tai juk truputi proto ribose pasidereti sveika? taip del rezervaciju pripazystu kad reikia dali pinigu pervest is anksto kad nebutu jokiu atsuakinejimu. bet kai uz prekes siuntima nereikia moketi tai visada daikta pirkti daug maloniau 🙂 man asmeniskai beveik visasda reikalingas siuntimas nes gyvenu gan didelei tundroi (KLAIPEDA) bet kai reikia tai nera ko ir spardytis ar deretis nes jai preke gera tai ji visad suras savo pirkeja .

  5. Trintukui: ka tik pademonstravai Lietuvišką smalsumą. Kiek kainuoja? 🙂
    kionigui: gi rašiau, kad į Lietuvą neparduodam. Jei ir parduočiau, tai jau kaip gatava projektą- turiu net kelis užsakymus. O gatavo projektai kiek brangiau kotiruojami.

    O dabar apie reikalus. Ant kontrolerio plokštės stovi ATMEGA32. Užlokinta per visus galus. Teko nukelti ir užkelti kitą, atlokinta.
    Grafinės atminties čipas: AT26DF081A – 8 megabitai, grafikos galima daug prikelti.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *