Kompo upgrade (antra dalis)

Jau beveik didžioji dalis kompo migracijos pabaigta. Nauji viduriai sukišti į seną korpusą, viskas atrodo beveik taip pat, kaip ir seniau. Gal atsirodo didesnis kiekis šviečiančių šviesos diodų. Gerai, kad “kaukuolė” buvo išjungiama per BIOSą.

kompo upgrade

Migracija buvo sunkoka. Visdėlto technika stipriai pažengė per tuos 5…6 metus. O štai senoji motinė plokštė: Intel D915GEV, 2 gigai RAM, 3GHz P4 HT procesoriukas.

kompo upgrade
Vienas įdomus pastebėjimas. Man buvo papuole keli kompai su šiom ir labai panašiom, panašaus laikotarpio plokštėm. Ir pas jas pastebėjau kad elektrolitiniai kondensatoriai prie ATX ir IDE lizdo buvo pasipūte. Ir atitinkamai buvo baisi situacija su pačiais maitinimo šaltiniais. Maniškio kompo maitinimo šaltiniai buvo kiek geresni, beto aš juos keičiau upgreido metu, po pastaruoju laiku naudoju prabangų 620W maitlokį.
Todėl kondensatoriai ant motininės įdealūs.

O dabar biški screenšotų ir dar nebaigta problema.


Matome, kad vienas brandulys intensyviai kažką dirbą. Paprastas task menedžeris nerodo kas per bėda, tik kad tai kažkoks “branduolinis” reikalas. Kiek rimtesnė programa, Process Explorer XP rodo, kad procesorių apkrauna neapibrėžtas procesas- pertraukimai (interrupts).

Tipinė šio reikalo bėda- PIO režimas kietuose diskuose (deja ši plokštė tik su SATA, tai šis reikalas čia negalioja). Dar panašiai būna, kai SATA laidas ar kokia video plokštė blogai kontaktuoja. Tačiau sistema dirbdama su Windows 7 Pro 64bit veikia be problemų. Vadinasi problema grynai programinė.
Po daugybės eksperimentų prisikasiau, kad jei instaliuoji Intel Pro LAN draiverius, tai po installo, viskas normalizuojasi:

Tačiau po perkrovimo “trūk už vadžių ir vėl iš pradžių”… 🙁

12 replies on “Kompo upgrade (antra dalis)”

  1. O tai gūglas nepadeda?:]
    “The problem is solve to change the “HP Network Devices Support” service from Automatic in Manual”
    Suvedžiau “interrupts task manager” ir pakankamai daug rezultatų davė.

  2. O prie ko čia”HP Network Devices Support”? Pas mane nėra jokių HP servisų ir pričindalų…

    Google duoda daug šūdinų rezultatų, tačiau jie nesusije su šia konkrečia problema…

  3. Jei yra laisvas HDD, pabandytum Tamsta suinstaliuot švarius XP ir pažiūrėt, ar problema išlieka. Gal perkeliant OS į kitą geležį neįvyko pilna adaptacija ir dabar tokią problemą daro…

  4. Gal keista, bet tasai Pentium 4HT su 2GB kiek varvina seilę 😀
    Reikėtų tokių 5-6, gal yra koks kelias jiems patekus pas patį sugrįžti dar kiek pasikankinti pasauly, a?

  5. Siaip tai visi tie “migrate os” tipo niekada gerai visko nepririsa… Naujas instalas rulez.

  6. Komerciniai klausimai: šiaip plokštės ateitis numatyta kaip samba (failų serveris) darbe. Tačiau, jei pasiūlysit kokią nors apčiuopiamą sumą, tai emailas: kromelis (at) savel.org

    Xumotui ir dzeriui: taip, problema išlieka. Ir šiaip, Intelis čia kažką pachalturino, nes išdisablinus tinklo plokštę ji atgal neįsienablina be kompo perkrovimo. Ryškus bugai draiveriuose.

  7. Bėda aiškiai driveriuose. Jeigu jau prisikasei iki tinklo plokštės, tai reikėtų pabandyt skirtingas versijas per prievartą sumaitinti (gal senesnes ar pan). Čia neretai pasitaiko tokių cirkų, kai pakeičiama didžioji dalis vidurių. Dažniausiai geriausias sprendimas būna švarus perinstaliavimas, bet…

  8. Jei bėda su integruota tinklo plokšte, pabandytumėt įdėt kitą tinklo plokštę, o integruotą išjungti BIOS’e.

  9. Galima apsieit be įžeidinėjimų (dėl to CO)? Reikėjo pirkt normalią pagrindinę plokštę, o ne Intel’io kaukolinę, nebūtų tuomet jokių problemų.

  10. Baikit pizdavotis. O šiaip, viskas ten gerai su ta plokšte. Win7 puikiausiai sukasi be jokių problemų. Jei intelio gigabitas biški durniuoja ant xp, tai nieko blogo. Ir nereikia aiškinti, kad jei intelis, tai plokštė šūdas. Pagal mano statistiką, kažkaip daugiau šūdo pasitaiko pas kitokius brandus. Va kaip tik dabar, iš neturėjimo ką veikti kaitinau MSI plokštės pagrindinį čipą, nes gamintojas pataupė ant PCB storio. Plokštė išsilenkė ir kaput. Prispaudi su pirštu čipsetą ir bando kurtis…
    Nors šiaip dėti išorinę tinklo plokšte dėl draiverių bugo… keistokas sprendimas.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *