Vodafone HSDPA/3G/EDGE/GPRS express kortelė

Kas gi yra panaudojamo Vodafone HSDPA/3G/EDGE/GPRS express kortelėje? Tuoj sužinsim….

Vodafone kortelės viduriai

Šiaip nieko gero ir panaudojamo beveik nėra. Nebent domitės specializuotom mobilaus ryšio mikroschemom ir BGA litavimu. Tačiau dar ne viskas prarasta. Pirmiausia aš atkreipiau dėmesi, kad čia yra gana daug nedidelių tantalinių kondensatorių (po 150uF, tie geltoni) ir du droseliukai. Pažvelgus atidžiau, pastebėjau trejas mikroschemas kurios visdėlto gal ir panaudojamos. Tai dviejų modelių nedidelės bet galingos mikroschemos:
Vodafone kortelės viduriai

Kairėje- Linear Technology LTC3412A (3A, 4MHz sinchroninis, step-down stabilizatorius) ir dešinėje- Texas Instruments TPS61030 (96% efficient synchronous boost converter with 4A switch).
Pirmasis gali paimti nuo 2.25V iki 5.5V ir gaminti (mažinti) nuo maitinimo įtampos iki 0.8V, iki 3A išėjimo srovė. 4MHz junginėjimo greitis leidžia naudoti labai jau mažą induktyvumą. Tiesa, taktinis dažnis nustatomas išoriškai ir galimas nuo 300kHz.
Tuo tarpu Texas Instruments gaminys yra įtampos užkelėjas: jis gali paimti nuo 1.8V iki 5.5V ir gaminti iki 5.5V įtampa. Kaip rašo datašytas, ši mikroschema paėmusi stiprų 1.8V šaltinį (dvi stipriai nusibaigusios NiMH batarkės) gali gaminti normaliai 5V prie 1A.
Antroji mikroschema netgi praktiška megėjui- galima konstruoti kokius nors aparačiukus kurie reikalauja 5V maitinimo ir maitinti juos iš dviejų NiCd(NiMH) batarėju arba iš vienos Liion bačkutės (maišelio). Kad neužmušti akumo (batarėjos), mikroschema turi “low battery input” (LBI) koją. Su kuria galima nustatyti minimalią įtampą prie kurios vyksta stabilizatoriaus išjungimas.

Tiesa korpusai šių mikroschemų nelabai tokie patogūs… 🙂

Beja, nors TI nerekomenduoja, keli kinų LED prožektorių gamintojai naudoja TPS61030 mikroschemą kaip LED draiverį. Visa bėda, kad reikia duoti 500mV įtampos feedback nuo srovės. Tai reiškia 0.5 omo rezistorius 1A srovės. Ir pusė vato nuostolių. O didėjant galiai, anot TI, mikroschema nestabiliai pasileidžia.

P.S. Užmiršau parašyti, kad tas adapteris PCMCIA į Serial card nėra paprastas laidelių pedėliotojas. Tai irgi gana sudėtingas daiGtas.
PCMCIA 2 Express Card adapter

Kas įdomiausia, tai USB2 host kontroleris 🙂 ir ta kortelė kiek suprantu pajungta per USB… tuoj bus eksperimentas… ir …..

Kaip ir veikia, tik reikia bitės kortelės su mobiliuoju internetu ir draiverių…

One reply

  1. taip ir turi buti, express card jungtyse egzistuoja ir usb port. beje daug kortu ji ir naudoja, o pati pci express shyna taip ir lieka laisva. kartais tai yra gerai, kartais blogai

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *