atia XP

Aš tikrai pamėgau windows XP. Ypač po SP3. Ypač patiko šios sistemos darbas ant tikrai šiuolaikinio kompiuterio, kur gigahercai ir gigabaitai tokie, kad windows XP gimdymo metu niekas net negalvojo, kad tokie bus. Tačiau laikas eina, keičiasi softas ir kuo tuoliau, tuo mažiau reikia senesnių windowsų.

windows logo

Šiandien, šliaužiojant po visokius pornografinius puslapius, windows XP pasigavo virusą (nors ir buvo instaliuotas antivirusas) ir sistema susirgo. Greita reanimacija nepadėjo, nes virusas suvalgė ACPI.SYS failiuką ir matyt kažką dar, nes pakaitinis originalus nepadėjo. Sistema piktybiškai mirdavo su mėlynu ekranu… Kiek pasikankinęs nusprendžiau, kad reikia žengti į priekį. Pirmiausia migruoti visą Windows softą į Win 7, išvalyti SSD diską nuo senų likučių ir paskirti jį ReadyBoost technologijai.

boost
Tik nežinau ar čia kas nors pagreitės. Bent jau XP iš šio diskelio užsikurdavo per kelioliką sekundžių. O ši ready boost technologija man dar nelabai juntama.

Dar reikėtu susitvarkyti šiukšlyna viename iš terabaitinių diskų (dabar ten tik programų drąskulos, kopijos ir šiaip šlamštas) ir suformuoti Linux sistemos užkurimą. Tačiau tai kiek vėliau. Dabar teko skubiai importuoti-eksportuoti softą, duomenis ir nustatymus iš vienos sistemos į kitą. Kelios pagrindinės programos pasileido be jokių sudėtingų kankinimų: Eclipse, Android SDK, WinAVR, Eagle. Aišku tokios programos kaip Photoshop nesileido į kalbas. Bet jos greitai buvo perinstaliuotos. Buvo kiek klausimų su utorrent perkėlimu, bet tai jau ne pirmas kartais kai ši programa klajoja iš vietos į vietą.
Didžiausios problemos aišku su microsofto produkcija- Microsoft Visual Studio paprasčiausiai tik purkštelėjo ir net nebandė persiinstaliuotis. Teks ją per naujo nusikrauti. Su mano internetu tai užtruks gana daug laiko.

Vienintelė programa kurios tikrai ilgėsiuos, tai microsoft Outlook Express. Programa aišku su savo bugais (kad ir 1G limitas), tačiau ji minimalistinė, apsaugota nuo gėjiško dizaino ir šiaip paprastai veikė. Gal čia labiau įpratimo reikalas, tačiau nesakykit- minimalistinis pašto ir naujienų grupių klientas tikrai buvo geras. Windows Mail (kuris buvo ant Vistos) deja neveikia (veikė iki kažkurio win7 updeito). Ir nesinori nestabiliai, neoficialiai sistemai patikėti savo pašto. Teko nusikrauti Thunderbirdą. Tačiau jis vistiek biški toks pyderiškas. Nors tu ka.

9 replies on “atia XP”

  1. Naujienų grupėms ant Win 7 neblogai tinka Windows Live Mail 2012. Naudoju jį tik dėl NG. Aišku, ne toks geras ir greitas kaip Outlook Express, bet didelių priekaištų neturiu

  2. Juliui: taip veikia veikia, o poto tik pyst ir neveikia. Pasileidžia, bet nieko ant ekrano nesimato. Kažkas nusimuša settinguose.

    Dėl naujienų grupių tai irgi dar klausimas. Kurie iš šitų klientų moka sujungti žinutes, kad paimti didesnį failą?

  3. viskas labai gerai su tuo thunderbirdu, pats irgi baisiai nepatenkinas buvau, kai nebeliko kaip naudotis OE.
    kazin ar tas readyboost kuo pades, pats ssd yra didziausia pagalba sistemai 🙂

  4. Deja, ReadyBoost nepasiteisino- greitis nepasijautė, o ir čirškimas disko neišnyko. O tai svarbiausia. Todėl, kiek pasikankinus, teko migruoti windows 7 į SSD diską. Aišku sunku sukišti ~1000Gb į 60Gb 🙂 , bet pavyko.

  5. Ant win7 x64 jau pora metu kaip sukasi per jega sugrustas windows mail. jokiu bedu nepastebeta. luzimu nebuvo. o newsgrupam kolkas nieko geriau neradau.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *