Senas VFD laikrodis

Rašiau, kad kažkada užkniso PIC procesoriukai. Poto paieškojau šiuos puslapius, tačiau neradau informacijos. Vienintelė informacija tai straipsnis iš 2005 metų apie VFD maitinimą. Tikriausiai tas prietaisas buvo aprašytas dar prieš šio weblogo atsiradimą…

VFD clock
Viskas surinkta ant universalios plokštės ir sujungta laidukais. RTC tai modulis iš senų kompiuterių, Dallas DS1287. Jame sumontuota mažas ličio elementas kuris ir maitina laikrodį. Kaip matosi iš pagaminimo datos- 1993 metai, elementas geras papuolė. Nes laikrodis dar veikia. Viską valdo PIC16F84A, 4MHz. Tačiau būtent šis kontroleris ir pribaige mano kantrybę- labai jau užkniso asembleryje viską rašyti ir talpinti, ypač kai šriftas užėmė tiek vietos. O kantrybės turėjau gana daug- VFD tai tikrai daugiau nei 5V ar 12V, todėl kad suderinti įtampos lygius teko…

VFD clock
…primontuoti melioną tranzistorių. Tačiau hardwarė bent jau veikia:

VFD clock
Su blicu nelabai matosi, geriau tamsoje:

VFD clock
Dėl ilgo išlaikymo, sekundės kaitaliojasi ir gaunasi toks makalas. Dar prisimenu, kad rašydavo daugiau teksto, bet esamas firmaware nedadarytas.

Kodėl toks nostalgiškas straipsnis? Ogi todėl, kad šiuo metu naujų ir pabaigtų projektų nėra, o reikią kažką ipostinti į šiuos puslapius.

2 replies on “Senas VFD laikrodis”

  1. ar visi preitaisai pas tave ir pajungti:D ar eitu padaryt kad skaicius rodytyu besisukancius,nu taip kai masinos spidometre,kaip kilometraza rodo:) kiek matau tai skaiciai is tasku rodomi,gan retas atvejis su tokiu laikrodziu,nevisur toki pamatysi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *