ORCAD ir Pspice

Everybody knows computer aided PCB design tool with the name ORCAD. I tested this software many years ago, and I am glad, that this software is still one of the leaders in the market. If you don’t know what is OrCad? Software provides fast and intuitive schematic design entry for PCB development or analog simulation using Pspice. This software not only lets you to design PCB, but have ability to simulate how your future device will work at least theoretically. This helps to catch design errors and simple bugs. This is “theoretical” bug catcher, real world bugs must be cache using real hardware… But, I think many engineers were very disappointed when brand new, shiny PCB contains silly errors. Cutting PCB tracks, soldering thin “kynar” wire-wrapping wires. Never again 🙂
But there is another problem using computer analysis- collection of part libraries and models for PSpice / IBIS simulation. There are many manufacturers of components- from well known “grands” to almost unknown China manufacturers. Search internet? Sometimes even hard to find datasheet from manufactures, not speaking about models, libraries and footprints. OrCAD and PSpice users are saved from this hard work- one of OrCAD Capture Markeplace options is free Symbol & Footprint Libraries and models.

This website also offers component search using parametric data search and even direct orders from biggest component distributors. This is nice feature- no need to read tons of datasheets and manually enter parameters to different search engines.

Even real PCB services are available in simple mouse click. There is no probems with getting proper gerber files for particular PCB boardhouse. No more fear to get some garbage hardware with abstract art of copper traces.

New to OrCad software (or any other PCB/PSpice/analysis software)? There is great collection of documentation and even short movies with nice explanations. Usefull information for beginers and advanced users. Or just read or watch movie to get in touch with new trends of refresh your memories.

Tikriausiai nesupratot, prie ko čia šitas tekstas apie OrCadą ar PSpisą. Tai paprasčiausias mokamas straipsnis- tikrai nesitikėjau, kad ta kompanija tiek sumokės už šitą straipsnį mano puslapiuose. Bet jei sumokėjo, tai jau gerai, bet jau padengs kelis domeinus ir kitas išlaidas. O dabar apie Orkadą: ar aš jį naudoju? Nenaudoju, nes jis mokamas. Tačiau žinau, kad šitas softas gana populiarus. Tačiau tikrai nežinau ar jis geras. Tiesa visas tas angliškas tekstas buvo sugeneruotas per trumpą laiką ir nebūtinai jis sutampa su mano asmenine nuomone. Tai tiek norėjau pridėti prie šito blogo posto.

6 replies on “ORCAD ir Pspice”

  1. OrCAD tikrai geras produktas. Naudojuosi juo nuo 1989 metų, kai buvo tik DOS versija. 2006 metais firma nusipirko legalią versiją 10.5, o kitą savaitę, besilankydamas Miunchene, parodoje Electronica 2012, susitiksiu su OrCAD platintojais ir pasikalbėsiu dėl atnaujinimo. Jeigu kas profesionaliai užsiimate schemų ir plokščių projektavimu, tai pasirinkę OrCAD, tikrai nesigailėsite. Aišku, tai gana sudėtingas programų paketas, vienu prisėdimu, per vakarą, tikrai nepavyks jo įvaldyti, bet paskyrus pvz. porą savaičių, jau galima bus pasidžiaugti darbo rezultatais.
    Seniai pamečiau suprojektuotų plokščių skaičių, bet net ir po tiek metų praktikos, vis atrandu toje programoje ką nors naujo. Taigi galite nepergyventi, galimybių joje tikrai nepritruks, ne taip, kaip kitose, pigesnėse programose – sugalvok ką nors “nestandartinio” ir jau turi “mautis kelnes per galvą” 🙂

  2. Nesu niekaip susijęs su OrCAD pardavėjais ir jokių komisinių iš jų negaunu 🙂 Tiesiog esu “happy customer” ir nuoširdžiai dalinuosi savo patirtimi.
    Nemanau, kad galėčiau objektyviai įvertinti Altium – nes nei su su šiuo, nei su prieš tai buvusiu Protel programų paketu rimtai dirbti neteko. Tai buvo tik “pasižaidimas”, perkeliant ar perdarant kažkokius projektus į OrCAD ar kitokį pavidalą. Manau, kad tai lygiavertis produktas. Kiek geriau esu pažįstamas su P-CAD ar Eagle, bet jiems “toli šaukia” iki OrCAD galimybių. O iš tiesų tai pakartosiu kitų žmonių daugybę kartų sakytą tiesą: geras programų paketas yra tas, su kuriuo moki dirbti 🙂 Tik reikia žiūrėti, kokius darbus dirbi. Jei mėgėjiškiems projektams, tai ir Eagle pilnai pakanka, bet jei profesionaliai, tai reikia kur kas rimtesnio produkto.
    Beje, nenaudoju nei simuliavimo PSpice (kam mokėti pinigus jei galima nemokamai LTspice IV naudoti) nei autorouterio, tai man pilnai pakanka OrCAD versijos, kur yra tik schemų ir plokščių projektavimas. Jei tikėti tuo, kas parašyta flowcad.de puslapyje, tai dabar OrCAD PCB Designer Standard su vienerių metų palaikymu galima už 2500 EUR įsigyti. Nemanau, kad tai milžiniški pinigai, rimtai dirbančiai įmonei.

  3. Visą ORCAD paketą lyginti su kitais nėra teisinga, nes nors jis ir užknisančiai bugovas, bet juo remiantis galima atlikti kurkas daugiau su projektu susijusių darbų nei su Eagle ar juolab Sprint Layout. Altium Designer – konkurentas ir sakytau netgi geresnis, mažiau bugovas.

  4. OrCAD užknisančiai bugovas??? Gal galėtum TOP 10 sąrašiuką pateikti? Kiek dirbu su legaliai įsigyta versija, nepastebėjau, kad kažkas veiktų ne taip, kaip turėtų 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *