Žvakutė su paslaptim

Darbe susigalvojo pasikeisti dovanėlėm. Tai aš aišku suskubau paskutinę minutę ieškoti dovanėlės. Pasikeitimo partneris nežinomas- loterija. Tik žinojau kad tai moteris. Jei žinočiau daugiau, galėčiau parinkti kokią šmaikštesnę dovaną, bet kai visiškai nežinomas reikia suturėti savo trolį. Kelias valandas praleidau “šopindamasis” ir besitrindamas su miniom žmonių. Nelabai norėjosi pirkti standartinę nesamonę… Mano kodas buvo “bitutė”, tai nutariau pradžiai nupirkti kokio medaus, bet vėliau perėjom į vašką. T.y. į žvakę. Kad dovana būtų nestandartinė, pirkau trys skirtingas žvakes netgi skirtingose vietose-šilas, jysk, magsima. Iki irgi buvau, bet ten nepirkau, nes prekės atsikartojo. Taigi sukonstravau dovaną, bla bla bla bla, padovanojom, pataikėm nupirkti ir valio. Bet straipsnis ne apie tai. Po dovanos gaminimo liko žvakių elementai. Vieną tokią smirdančią žvakę ir uždegiau ir … kažkas netaip:
zvake su LED pasvietimu
Žvakė kaip žvakė. Stipriai prikvepinta, smirda už kilometro.

Tačiau uždegus liepsnelę:
zvake su LED pasvietimu

Nu čia daba kas… aišku kažkur imontuoti LEDai.

zvake su LED pasvietimu
O čia ir liepsnos daviklis (jutiklis). Jau biški apsilydė nuo liepsnos.

Skubus skrodimas…
zvake su LED pasvietimu
… parodė viduje plastikinį objektą.

Kurį aš ir ištraukiau:
zvake su LED pasvietimu

Paprasta PCB, du LEDai (mėlynas ir raudonas)…
zvake su LED pasvietimu
… dėžutė netgi turi CE žymą…

O jos viduje…
zvake su LED pasvietimu
… dvi CR2032 ličio batareikos ir klijuota elektronika. Viskas gerai, jei ne vienas momentas. Kai žvakė dega, vaškas lydosi. Ir tam tikru momentu visa elekronika ir ličio batareikos atsiduria skystame vaške ir prie pat liepsnos. Vėliau liepsna gali ir pasiekti elektroniką. Ta žalvarinė skardelė kažkaip kažką turi saugoti, bet aš tikrai nesu visiškai tikras, ar tokia konstrukcija saugi. Ar nebus kartais, kad palikta žvakė gali ir sprogti dėl atsikonservavusiu ličio batareikų? Ir ar nepasikeis žvakės “aromatas” kai svils tos plastmasės. O taš šviesolaidis tikrai ekologiškas ir jo dūmus galima uostyti? 🙂

Va, pabambėjau biški.

Su artėjančio šventėm- religinėm, astronominėm, kalendorinėm ir šiaip kokiom nors!

4 replies on “Žvakutė su paslaptim”

  1. uztenka i saule nukreipt irgi uzsidega,sviecia graziai,man ir knietejo suzinot kas ten per konstrukcija yra,bet aciu uz issamu info,geru svenciu:) (visiems)

  2. Tas “CE” = China export yra pilnas briedas. Todėl, kad prekės be tikros CE žymos negalima pardavinėti ES ribose. Prie CE ženklo turi būti numeris rodantis standartą, pagal kurį šį žima galima. Ir atitinkami atitikties sertifikatai. Pardavinėti be šių sertifikatų negalima. Bėda tame, kad patikrinti to negalima lengvai. Bet pasistengus bet kokią neteisingai pažymėtą prekę galima išimti iš prekybos, reikia tik užsiimti.
    Ir dar bėda, kad ta žvakė kogero pažymėta kaip “MADE IN POLAND” 🙂 ar panašiai. Gaila neliko dėžutės.

  3. Del CE žymejimo tai taip. Bet ne visada Musyse. Net gydymo istaigose sutinku tokio techninio briedo ir su visais CE sertifikatais kad plaukai piestu stojasi.

    Visiems gerų Švenčių! 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *