CO2 lazerio testai

Šį savaitgalį tvarkiau rūsyje ventiliaciją, nes lazeris išsikraustė ten. Todėl nieko elektroniško nebus. Užtat kaip be šito:

svastikeliai

Pjovimo greitis (max lazerio galingumas):
3.65 mm faniera (3 sluoksniai) ~15…16 mm/s.
4 mm organinis stiklas iš senukų ~5 mm/s.

Organinis stiklas pjaunamas smirda degusiu polistirolu. Čia tas kur pjaunant paprastu lobziku veliasi ant pjūklo. Kažkur turiu ir akrilo, bet dar neradau.

Greičius dar kogero reikėtu tikslinti.

Organinio stiklo kraštai stiprokai apsilydo- svastikėlio elemento plotis 5mm, išsididinus nuotrauką matosi kaip ir kiek apsilydė. O faniera kaip ir gerai pjauna.

Pašalinau kinišką medžiagos tvirtinimo sistemą. Vietoje jos naudoju kol kas aliumininio radijatoriaus groteles. Deja jos “metalinės” spalvos, tai kartais pablikuoja spindulį- matosi ant fanieros, kad kartais pasvyla kita pusė.

10 replies on “CO2 lazerio testai”

  1. Kaip matau jau pradėjai įsismaginti 🙂 kokio reikėtų aparatėlio kad ant paprastos pvc lentelės dažytu baltu paviršiumi išdegintu ar išgraviruotu užrašus visokiausius?

  2. Lėtam graviravimui? Pasibovyti? Užtenka vatinio LED lazerio ir XY staliuko valdomo kompo.
    O jei rimčiau, tai reikia būtent tokio aparato. Ten yra graviravimo režimas- galią susimažini ir varai.

  3. Dėl raitymosi: lazeris “šiek tiek” padžiovina medieną aplinkui pjovimo zoną. Jei fanera nėra idealiai sausa, girdėjau, kad raitosi – gali patikrinti atpjaudamas siaurą juostelę – kokio 1 mm, jei leidžia įranga. Jei nesiraito – cool.

  4. Dėl raitymosi… Nelabai ir suspėja padžiovinti. Tiesa pasakius, jei greitai pjauni, tai lentutė buna šiek tiek šiltesnė.
    Specialiai nedariau, bet eksperimentavau su klasikinėm dėžutėm.

    CO2 lazerio atraizos

    Tarpiukas tarp išpjovų gal 2 mm. Spindulys plonas, pjaustant dėžutes nereikia imti “pataisymo” dėl išpjautos medžiagos.

    CO2 lazerio pjautos dėžutės

    Ir spindulys “karštas”- medžiaga pilnai išgarinta-sudeginta, o kita medžiaga tik parudavo. Mačiau pjaustinių, kur labai tamsūs degėsiai. O čia kol kas normaliai. Svarbu, pastatyti medžiagą taip, kad ji stovėtu optimaliai sufokusuotam lazeryje. Dar reikėtu patobulinti “nozzle” ir pagerinti ventiliacija- pjaunant atsiranda daug dumų, o tai nėra gerai, nes ir užstoja spindulį ir kas blogiausia, teršia optiką.

  5. Tai prie reikalo, ponas Levai – kiek kainuos centimetro pjovimas fanieroje su tamstos medžiagom, kokiu formatu siųsti užsakymus ir kokią pristatymo tarnybą galima rinktis (siūlau LPExpreso dėžutes)? 🙂

  6. O 1mm storio aliumini ar diurali o gal net 0.5mm pliena jama? Chalturkes parupinchiau…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *