CO2 lazerio filmukas

Skaitytojai prašė filmuko. Vieną padariau, bet pradžiai keletas iliustracijų.

CO2 pjovimo atliekos
Kažkas prašė pažiūrėti kas bus jei pjausiu ploną juostelę. Čia atlieka ir matosi kažkur 1 mm pločio juostelė. Pati juostelė dar matysis ir filmuko pabaigoje.

CO2 lazerio detales laikymo pagrindas
Čia varinis radiatorius ir knyga kurie dabar laiko mano fanieros gabaliukus vietoje kiniško laikytuvo. Reikia šitą detalę padaryti iš “korio”, kad būtų normalus oro pratekėjimas ir nebeužsidegtu liepsna. Liepsna gerai matosi filmukyje. O liepsna blogai, nes ji terlioja medieną ir kiek aplydo plastiką.
Ten kur išdegė- tai plastiko greičiu pjoviau fanierą ir lazeris siautėjo kiaurai viską ir degino knygą. Paprastai atiderinus galią ir greitį knyga tik biški ruduoja. Ten lazerio spindulys jau kiek išsifokusuoja ir nepjauna. Nepjauna jei greitai juda.

Nu ir filmukas:

12 replies on “CO2 lazerio filmukas”

  1. butinai reikia air assist o tai greit lesiukas pasibaigs 😉 + pjauna lengviau nes pasalina dumus nuo spindulio

  2. Nors aš pats dar nesusidūriau su CNC softu, bet žiūrint video kilo klausimas, kaip pjovimas softas „sprendžia“ ka po ko pjauti?
    Man supratimu pirmiausia turėtų būti išpjautos smulkiosios dedalių išpjovos o po to stambiosios.
    Filmuke matosi, kad pirmiau išpjaunama didelė detalė o po to jos viduriukai, juk išpjovus stambią pirmiau, ji gali pakristi, pasislinkti dėl termo įtempimų ir po to bus ne vietoje išpjautos smulkiosios išpjovos.

  3. valdui: taip, net kažkur rašiau apie tai.
    Egidijui: Todėl, kad čia ne machinist softas, tai ir nėra teisingos sekos. Kiek supratau pjauna ta seka kuria pats sugalvojo. Todėl ir pašalinau stockinį ruošinio laikytoja ir pakeičiau jį grotelėm.

  4. Teko panašų varianta matyt tik su staklėm didesnėm, dirbo taip pat iš corelio. Tik ten pastebėjau kad pjovimas sutampa su liniju paišymo ar išdėstymo eiliškumu, ką pirma nupiešei tą pirmą ir pjaus

  5. Verta pabandyt , ar tas softas nepjauna tokia seka , kokia objektai Corelyje guli kaip sluoksniai vienas ant kito .

  6. Gedimiui: nesutampa 🙂 Tiksliau dalinai sutampa, o dalinai nesutampa.

    Kogero Arvydas teisus. Dar nepatikrinau šios hipotezės, nes buvau išvykęs.
    Gal ne kaip “sluoksniai”, o yra ten toks “object manager” ir ten sėdi visi objektai.

    TomasS- negalima, nes dar nesugalvojau. Šitą lazerį tam ir pirkau, kad būtų eksperimento laisvė- va sugalvojau tokia detalę, išpjoviau. O dabar galvoju kaip ja priderinti prie kitos detalės. Žodžiu “real world” erdvinės fantazijos.

  7. fraktalui: Net nebandysiu. Varis puikiausiai atspindi spindulį, varis labai laidus šilumai, stiklo pluoštas irgi nekaip lydosi, o plastikas tikriausiai žiauriai smirda ir toksiškas.

  8. ant vario net zymes nepalieka 🙂 bet imanomas dalykas pcb su lazeriu. As eksperimentavau sie tiek sita tema, bet nepasiteisino. O bandziau tai taip, padengiau nitro dazais plonu sluoksniu plokste, isdziuvo, nulazerevau ko nereik, kartais reikia 2-3 perejimu lazeriu, kad svariai gautusi ir i gelezies chlorida. Isesdinus su solventu daza nuvalai ir kaip ir gaunasi… bet… kokybe ne stebuklai ir laiko atzvilgiu niekur netinka 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *