Nežinomas prietaisas

Sveiki! Padėkit nusatatyti kas per prietaisas čia:

nezinomas prietaisas HV

Kai kurios nuotraukos išsididina. Šis prietaisas šioje būklėje neskleidžia radiacijos. Čia biški pasisaugojau, nes keistokas prietaisas. Jis biški apardytas. Tačiau pagrindinė schema išliko.

nezinomas prietaisas HV
Schema maždaug tokia: elektra (greičiausiai kintama, gal net 220V) per 1A saugiklį patenka į 5R6 omo, 4W rezistorių, toliau į polipropileno kondiką MKP ~400V, 4uF. Iš kondiko į transformatoriaus vieną apviją. Iš trafo grįžta į tinklą.

nezinomas prietaisas HV
Kita trafo pusė- trafas apkrautas žaliu rezistorium?, be aprašymo. Arba droselis? Panašus į rusiškus 5W rezistorius.
Toliau, trafo abu gnybtai, per ferito “choke” patenka į 3uH, 6A droselį. Kita apvijos pusė tikriausiai irgi turėjo panašią schemą nes liko choke, bet laidas nutrauktas. Sakysim, kad čia irgi buvo droselis. Poto ant droselio laido kabo po 3 ferito žiedelius (karolius). Ir tie laidai jungiasi prie mistinės detalės.

nezinomas prietaisas HV
Ji man neišsiardė. Visa konstrukcija kaip ir aukštavoltė, nes naudojamas fluoroplasto didelės tarpinės. O gal čia gaunasi temperatūra? Nes pritvirtinimas gana masyvus ir balti izoliatoriai prie laidų keramikiniai.

nezinomas prietaisas HV
Čia tas galas kuris neišsiardo. Raudonas mažas varžtelis išsisuka, jis ten viduje kažką remia ar reguliuoja.

nezinomas prietaisas HV
Kitą galą galima kiek aparadyti- nusiima teflono (fluoroplasto) ar panašiai tarpinės. Bronzinis varžtelis pradeda klibėti. Beja, varža čia begalinė.

Kaip ir daugiau niekas nepajungta. Kas čia galėtu būti? Triukšmo šaltinis? Nes aplinkui daug HF filtravimo? Tačiau kur išeina signalas? Nes viskas toje bačkelėje kaip ir sandaru.

Laukiam komentarų.

P.S. Supjausčiau aliumo dėžutę. Vistiek neradioaktyvi 🙂
sparkgap
Panašu į kibirkščiavimo tarpuką (spark gap). Du varžtai su dar nežinomo metalo plokštelėm. Reguliuojasi atstumas. Ant plokštelių matosi kibirkščiavimo pėdsakai.

Vistiek prietaiso panaudojimas nežinomas.

4 replies on “Nežinomas prietaisas”

  1. Kad trafo serdis adrodo feritine ir labai jau panasi į tas, kurios kineskopiniuose monitoriuose ir telikuose būdavo. Tai įejimo įtampa impulsine auksto daznio durėtų būti. Gal rimtai koks EMI generatorius buvo…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *