Kaip Kinai “užmuša” konstravimą

Šiaip, vienas detalių tikrintojas biški sunervavo ir jam buvo ieškoma pamaina. Yra visokių projektų internete, todėl pasirinkimas tikrai didelis, tačiau tingėjosi konstruotis, todėl buvo papurtytas Kiniškas Aliexpress ir ten nupirktas tas pats detalių testeris kuris aprašomas Vokiškuose puslapiuose http://www.mikrocontroller.net/articles/AVR_Transistortester . Kaina jo su atsiuntimu buvo $14.89. Galima rasti gal pigiau, galima ir brangiau. Pridėjus kelis dolerius, galima nupirkti ir su grafiniu ekranėliu. Man reikėjo įšriubuoti į jau esama korpusą, tai pasirinkau su standartiniu LCD ekraniuku. Nes vistiek ekraniukas bus kitas.

tranzistortester

Už beveik 15USD męs gaunam: ATMEGA328, standartinį LCD su invertuotu vaizdu ir šlykščiu mėlynu pašvietimu, kelias smulkias SMD detales, jungtis, kištukus, konstrukcinius elementus ir žalią PCB. PCB yra numatyta vieta pajungti programatorių. Taigis softą galima sudėti ir naujesni ar išviso perprogramuoti kitaip.

Nieko netiūninus padarom keletą testų:
tranzistortester
Diodas UF4007

tranzistortester
Dvigubas, SMD diodas BAV70

tranzistortester
Tranzas BC1815

tranzistortester
Tas pats tranzas tik pajungtas atvirkščiai.

tranzistortester
Rezistoriukas

tranzistortester
Induktyvumas- droselis. Čia jau pastebėti matavimo netikslumai ant skirtingų pajungimo variantų. Tačiau čia gi ne “matuoklis”, o “testeris”.

tranzistortester
“Prabangaus” kondiko ESR neįkandamas tokiam testeriui. O talpą suskaičiavo.

tranzistortester
Paprastas kondensatorius. Beja, kondikus irgi skirtingai matuoja ant skirtingų pajungimo variantų. Tačiau manau, kad parodymai pataiko į paklaidos ribas.

Bendra nuomone- prietaisui tiks, tik būtinai reikia pašalinti tą baisuoklišką mėlynai invertuota LCD ekraniuką.

15 replies on “Kaip Kinai “užmuša” konstravimą”

  1. Nu vat kontrasto reguliavimas tai labai durnoj vietoj… Kadaise pats braižydamas plokštę irgi nusprendžiau padėti potenciką po ekranu, tikras vargas su derinimu būna po to.

  2. Turiu tokį pat daigtą tik išpaprastų detalių, ne SMD, o ir atmega DIP. Ten matavimo grandinėje 1% varžos sudėtos, tokių nelabai ir rasčiau pas save. Tik man biški kilo problemos su kalibravimu, pabandžius kalibruoti išvis grybaut pradėjo, o kažką daugiau daryt nebebuvo laiko.
    Neteko aiškintis, kaip normaliai jį sukalibruot?

  3. Turiu ir aš tokį testerį, pirkau pagrinde dėl kondikų ESR matavimo. Minusiukai, kad iki šiol jo nepatalpinau į korpusą ir ekranėlis be apšvietimo (baltas, mėlynas, žalias – dzin, svarbu apšvietimas būtų), bet veikia užtat puikiai pagal mano poreikius.

  4. O dar mėlyno diodo išradėjas šiemet Nobelį gavo… aš mėlynos šviesos žiauriai nevirškinu. Kadaise darbinį laptopą buvau juoda juostele apklijavęs, kad visi mėlyni diodai nešviestų į akis. Balti irgi panašiai erzina. Geriausia — vos spingsintys žali ar raudoni.

  5. Autoriau, ar bandėte kontrasto potenciometrą pasukioti platesnėse ribose, galimai rasite padėti, kai ekraniukas rodys mėlynus ženklus žydrame fone, o ne taip šlykščiai kaip dabar?

  6. “Autorius” puikiausiai supranta kontrasto potenciometro veikimą. O skaitytojas ar supranta, kad nuotraukos apdorotos su fotošopu ir užkeltas kontrastas?

    Ir šiaip, “autorius” neapkenčia mėlynų diodų pašvietimo dizaino. Žiūrėti skyrelį “žodynai“, skirsnis “kaimietiškas dizainas”.

  7. Aftariau, zydra spalva pasilik prie saves, o LCD inversija galioja visu spalvu LCD indikatoriams. Realiai tuo potenciometru reguliuojasi ne kontrastas, o LCD “priesitampis”, kuris keicia skystuju kristalu poliarizacija, todel keiciasi arba zenklu ryskumas arba ivyksta zenklu inversija.

  8. nope 🙂

    LCD inverted vs normal
    Abu išjungti. Vienas invertuotas, kitas normalus. Būtų normalus poliaroidas, būtų juodas. O dabar kiniškas, ko pasekoje melsvėja ir nieko nelieka tik užbaigti mėlynais LED.

    Aš suprantu, kad pariniesi dėl to, kad nuotraukose užkeltas kontrastas pas LCD, bet taip padaryti specialiai, kad pasimatytu visas “grožis”. O ir photošopo levels-contrast išryškino defektus.

  9. Teisybes delei tokiu “zydru” LCD dar neteko matyti, nors yra ne vienas ir su melynu ekraneliu.

  10. O tai neina paprastai atsidaryt ir apverst ta polaroida? Mokykloj turejau “kruta” skaiciavke: apverciau ta stikliuka virs lcd ir gavosis invertuotas vaizdelis.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *