Taksafonas

Ar nebuvo kada nors kilusi tokia piktybiška mintis paimti ir va šitą nudaužti?

Taksafono skrodimas
Man tai kažkada buvo kilusi, bet išsilavinimas neleido. 🙂 Užtat dabar visai legaliai vieną taksafoną sudubasinau.

Jei turėčiau raktą, taksafoną išardyčiau gana greitai, deja rakto neturėjau. Gerai, kad jis nuimtas… Reikia atsukti keturias kreipiančiasias, poto su kaltu nulaužti du aliuminio lydinio kablius ir telefono mėlynas dangtis nusikelia.

Taksafono skrodimas
O, labas rytas! Sony firmos “krona”! Ji čia matyt palaiko RTC ir dar ką nors. Kiek didesnis vaizdelis, deja nekokybiškas. Mobilusis matyt nutarė nefotkinti savo giminaičio palaikus.

Taksafono skrodimas
Tai galinė, aliuminio lydinio, sienelė. Čia matosi tvirtinimo skylės, dalis spynos ir kaip pritvirtintas ragelio “gofras”.

Taksafono skrodimas
Čia matosi kur surašytas telefono “softas” ir itartini lizdeliai.

Taksafono skrodimas
O vienam lizdelyje va tokia SIM kortelė.

Beja telefonas stovėjo:
Taksafono skrodimas
… ir vidurinės mokyklos mokiniai stengėsi uždubasinti telefoną. Ir matyt jiems pavyko, nes jis atsidurė pas mumi.

Klavietūra tikrai rimtai padaryta. Pažiūrėkit kokio ilgio aliumininiai mygtukai.
Taksafono skrodimas
Pats mygtukas remiasi į membraninę klavietūrą. Taigi jei gerai kalti į mygtuką, teoriškai klavietūra pasižeidžia.

Ir pabaigai didelė fotkė su procesorium.

Dar šiandien ardžiau paprastą echoskopą, echoskopą su doplerio moduliu ir dar pradėjau kiek ardyti mamografą. 🙂

14 replies on “Taksafonas”

  1. is mano buvusios mokyklos. 🙂
    pamenu buvom nusirase jo numeri ir per pertrauka skambindavom is mobiliuju telefonu(tais laikais dar nebuvo ismaniuju) kol kasnors prieidavo atsiliept ir numesdavom rageli.

  2. Nostalgija…. beje ar yra kokia rite aplink korteles skaitytuva? Vaikysteje buvo noras kortos emuliatoriu su pic’u pagamint, kiek domejausi vienas is apsaugos budu yra induktyvumo matavimas korteles skaitytuve. Tai jei pajungi laidus prie korteles ir isoreje emuliatorius, induktyvumas keiciasi kortele atmeta. Apeiti teoriskai galima apklijavus aliuminio folija ir ja izeminus i korpusa.

  3. … dar pamenu hakas buvo, skambinant trumpuoju nemokamu nr. kai atsiliepia labai trumpam nutraukus ir sujungus linija atsiranda tono garsas tada renki numeri kur nori. Arba stripriai petim keli i virsu is apacios visa aparata suveikia jungiklis (tipo atejo servisman’as atidare mane su raktu) ir tada mobiliako garsiakalbi pridejus prie taksofono mikrafo maigai reikiama numeri (tonus interpretuoja kaip rinkima is klavos). Gal kas daugiau pamena sitie tai seni bajeriai.

  4. jo geri 8191 laikai budavo, budavom pasidare trumpikli ir issivede po taxofonu (apacioj atsisukdavo tokia staciakampe metaline plokstele, poto jas virint pradejo) skambini 8191 atsiliepia kazkas, tada trumpam uztrumpini ir gauni gera signala ir tuomet renki kita numeri, kad ir uzsienietiska 🙂 poto firmware nupatchino uztrumpinus iskart nuresetindavo ir blokuodavo klava. paskui kazkaip man atrodo kazkas padege ta telefona 😀

  5. kazkada turejau barake kambarioka. zolininkas buvo biski. todel prabuvo kambarioku tik 1 semestra. ir tai retai matydavau. syki miegu, ateina nakti is kazkur ir deda tokio taksofono rageli su gofra. sako cia atsiprasymas, kad nakti grizau ir pazadinau. beje, gofroje salia laido dar trosas eina, kad lengvai nenutrauktu ragelio.
    dar buvom tam paciam barake irgi kazka padare su taksofonu, kad ejo be kortos skambinti bele kur. jei gerai pamenu su laidu nutraukiamu kazka. o dar, kazkur buvom imontave mygtuka laido nutraukimui. telefonuose galima buvo surinkti numeri greitai nutraukinejant laida telefono pajungimo. nezinau, gal ir dabar taip galima. imontuoji mygtuka NC nuosekliai telefonui ant laido, ir jei nori surinkti skaiciu 3, tai 3 kartus paspaudi ta mygtuka. jei 5, tai 5 kartus paspaudi trumpai. ir taip visa numeri suspaudineji ir kazkaip veikdavo. ir dar ne i tema: kazkada galima buvo is tuscios bite labas kortos prisiskambint jei rinkdavai ta pati numeri keliasdesimt kartu is eiles.

  6. Kai pamačiau šitą taksofoną – pirma mintis, atėjusi iš vaikystės, kad kažkada buvau radęs instrukciją, kaip tokį taksofoną “nuhakint”. Pagūglinau, radau kiek išmėtytą tekstą: http :/ /mokslai.lt/referatai/referatas/hakerio-pradziamokslis-puslapis23.html Jei sudomins, tęsinys 24, 25 ir t.t. puslapiuose 🙂

  7. ar dar veikia tas metodas trenkus per apatini kairiji kampa? 🙂 kaip pas taves,Levai,sukonstruotas tas aparatas? ir kaip jie istaise,jei istaise, ta buga?

  8. Beto,butu labai idomu pamatyti veikianti ji 🙂 jeigu jis veikia,ir jeigu turi laisvo laiko,gal galetum ikelti video? 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *