Biški senos power elektronikos

Čia keletas pavyzdukų iš temos “power electronika”. Tikrai nežinau, kam visa tai buvo skirta, bet tai turi būti kažkas mažavolčio. Fotkės pasididina.

power electronika
Objektas “A”. Ryškiai DC konverteris į trifazį. Viso 42 tranzistoriai STW60N10 (100V, 60A/240A, 200W, 0.025Ω). Kondikai 63V.

power electronika
Objektas “B”. Mažesnis, bet nereiškia, kad prastesnis. Kogero DC motoro valdymas, nes lygtai du gnybtai IN, du gnybtai OUT ir dar du mažesni. Viso gal 40 tranzistorių IRF3205 (55V, 110A su žvaigždute/390A irgi su žvaidždute, 200W be žvaigždutės, nors tekste atskleidžia, kad korpusas tepatraukia apie 50W, 0.008Ω).
Kondikai 50V.

power electronika
Objektas “C”, giminingas objektui “A”. Tačiau čia pustiltis, dar 16 vienetų STW60N10.

power electronika
Taip realizuotas srovės matavimas- tas šešiakampis objektas tai magnetolaidis iš transformatorinio plieno. Kur balti snargliai- ten stovi nežinomas holo daviklis. Kodėl šešiakampis? Nežinau, bet spėju, kad laidininkas- kokis nors bronzinis šešiakampis su skylute. Nes yra išlikęs vienas paprastas plieninis varžtas. O ir PCB turi šešiakampes skyles.

power electronika
O šioje nuotraukoje matosi nedideli feritiniai žiedukai ant “kojyčių” kurios jungia varinę šyną su PCB.

Tiesiog tiek.

P.S. žvaigždutės datasheetuose užpisa.
* Calculated continuous current based on maximum allowable junction temperature. Package limitation current is 75A.
* The TO-220 package is universally preferred for all commercial-industrial applications at power dissipation levels to approximately 50 watts.

10 replies on “Biški senos power elektronikos”

  1. tai galetu but bldc variklio valdiklis , o ant tu plokšciu nera kokio mikroprciko, juose panašūs fetai buna , tik kad labai jų daug . A plokštėj po 14 fetų drain sujungtą į vieną šyną ir 3 šynos taip ?

  2. procikai tikriausiai stovėjo ant kitų plokštelių. Yra daugiakontaktinės jungtys. Taip atrodo, kad ir draiverių nelabai randu. Gaila, kad daugelis mikroschemų su speckodais, nėra normalių nominalų.

    Sujungimas paprastas- A trifazis tiltas, B- tiltas, C – pusė tilto.

  3. Klausimelis biškį ne i tema: stipriakas veike be problemu ant +-38 voltu, bet davus 43V paleido savo sultis 50V 10000uF “tipo rubyconai”. Noriu pakeist i normalesnius, taciau telpa tik 50V kondikai, o 63V per stori. Ar ilgai laikytu jie? Pries juos dar yra filtravimo schemute kuri sufiltruoja didziaja dali ripple

  4. Nu kad labai jau čia subtiliai. 43(61Vp) ir 50 tai nedaug ir skiriasi, kondikai (padorūs) visada laiko daugiau įtampos, 10V perviršį turėjo laikyti. Gal ripple srovė ir temperatūra?

    Tikrai galima rasti įvairių korpusų kondikus, dėti mažesnės talpos, sumontuoti kitoje papildomoje plokštėje ir panašiai.

    O kiek “laikytų anie” priklauso ne tik nuo įtampos, bet ir nuo srovės, temperatūros, gamintojo, laiko ir dar parametrų.

    Kas yra “filtravimo schemutė”? Normalus stabilizatorius ar koks šamanizmas?

    Nesiklausyk garsiai muzikos 🙂 Arba kolonėles jautresnes konstruokis.

  5. Tas 43V tai DC ne AC, trafas tai +-30V AC. Tik idomu kiek laikys tie kondikai, nes 43V gana arti 50V, o rekomenduojama deti vos ne dvigubai didesnes itampos kondensatorius. O ta filtravimo schemute jau turi 10000uF kondika, bet del stabilumo norisi ant pacios TDA7294 pcb turet dar kondiku

  6. Kokie čia dvigubai? Yra gi paprasta matematika, kurioje figuruoja šaknis iš dviejų 🙂

    Kiek eksperimentavau su TDA7294, jai nereikėjo jokio ekstrymo, kad dirbtu stabiliai. Va įėjimus-išėjimus normaliai padaryti tai tikrai reikia. O ir šiaip, mikroschema dirba prie +-40V, 50V tai teorinis leistinas maksimumas prie kurio geriau nenaudoti.
    Gamintojas rekomenduoja 1000 mikrofaradų ant rail, tikrai pridėjus 100000 nepagerės. Jei jaučiamas “prisėdimas”, paprasčiausiai šūdinas trafas.
    Beja, prie pilnos galios, kai iškraipymai 10%, ten nieko nebereikia 🙂 O ir mikroschema pradeda riboti srovę net į 8 omų apkrovą.

    http://www.vabolis.lt/2014/03/16/zd-stiprintuvas-su-tda7294/

  7. Zinau kad 43V overkill, bet apkrovos varza gan didoka, todel ir itampa ciut ciut didesne uzdeta. Trafa tai custom dariausi, islyginta bus 32Vdc i 4 omu apkrova ir 42V i >8 omus. Groja tai labai svariai, gerai erzina kaimynus, tik reikes ground loop’a sutvarkyt

  8. Sveikas,

    Objektas A yra BLDC/PMAC/younameit motoro valdiklis. Greičiausiai curtis arba sevcon, turbūt iš forklifto 48V traukos sistemos.
    Vis pakrapštau savadarbį BLDC valdiklį, ten daug reikalų su softu. Patikimas power stage būtų neprošal, todėl norėčiau paklausti ar dar turi objektą A (su metalu, prie kurio prisukti visi fetai) – mėgčiau programint ant šito galingo galo.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *