Aš nekenčiu statybininkų

Statybininkai tikrai mane biesina. Ypač tokie piderastai blogąją prasme, kurie nukirpinėja UTP laidus. Praeitais metais nukirto man pustrečią UTP kabelį. O gal ir daugiau nukirto ir susuko skrūtkę. Dabar į vieną pusę eina 80Mbit, o į kitą pusę prieš savaite ėjo 5Mbit, o šiandien jau vos 1…2Mbit ir pilna klaidų. Ir supratau, kad tuoj bus šakės. O kabeliai eina gal kokių 9 metų aukštyje ir ten be bokštelio niekaip. O ir laidų ilgumas didokas. Dalis kabelio eina tarp pastatų- juodas su integruotu trosu. Žodžiu techniškai sunku… O man internetas/intranetas/IP telefonija/IP video… šikna. Šiandien kokias 6 valandas moduliavau avarinį bevielį sprendimą iš visokio šroto.

bevielis tinklas

Šita visa machinerija tai veikiantis rezervinis bevielio tinklo modelis kambaryje. Čia yra pajungti du bevieliai repyteriai, pora rūterių, vienas client-bridge ir kitokios nesamones. Ir kas įdomiausia, šitas šrotinis hardwaras patempia apie 25Mbit srautą. Visa bėda, kad firminis firmwaras pas linksysus nepalaiko ne savo šeimos hardwaro ir šiaip bugavotas. ET11 bridžiai iš viso šlamštas- vos 2Mbit srauto ir dar beviltiškai lengvai nusilaužia.
Ką jau bekalbėti, kad nepalaiko šiuolaikinio kodavimo. Gerai, kad yra toks daiktas kaip DD-WRT kuris labai padėjo konstruoti šitą modelį. Užtat labai gerai pasirodė seni D-Link DSL modemai su ruteriais, pas juos stebūklingai geri maitinimo šaltiniai ir jie visai stabiliai ir greitai veikia AP režime.

Va dėl tokių nesamonių ir nėra įdomių interneto puslapių. Nors pats asmeniškai biški pasitobulinau “advanced network” režime. Rytoj bus lauko bandymai. O poto reikės organizuoti kabelių remontą.

Šita straipsnį rašau per beviltiškai ilgą ruterių-repyterių-AP-switchų-bridžų grandinę… ir viskas dar veikia!

P.S. gerai, kad nėra namiškių, užmuštu už tokį bardaką.

10 replies on “Aš nekenčiu statybininkų”

  1. Aš kaip tik laukiu nesulaukiu poros testinių 802.11ad PTP „extenderių“, kurie turėtų kelis gigabitus vyniot. Spręsti va tokioms panašioms problemoms.

  2. Tie 802.11ad PTP ekstenderiai tikriausiai karvę kainuoja… Nors tikriausiai geras dalykas.

    O mano bevielis spendimas veikė labai prastai, bet veikla nenutrūko kol buvo remonto darbai. Užtat kaip visi nustebo, kai staiga vėl viskas pradėjo veikti, kai vėl perėjom ant laidų. Komentaras buvo toks: “nu šiandien iš ryto tai buvo tragiškas internetas, bet po pietų viskas tik pyst ir veikia. Net mano filmukas (! blia !) iškarto užsikrovė.”

    Bet vistiek smagu, kad didžioje darbo vietu ryšis su TEO mazgais sieka 80 ir kiek daugiau megabitų. Tiesa, keletas vietų ir vieni nuomininkai dar tenkinasi varganais 4..5Mbit. Dar ten remontas nebuvo atliktas.

    Ir kaip visada- didelis dėkui LR bankui už padovanotas prokurvas. Jos tikrai gerai susidoroja su LAN srautais.

    Beja, statybininkai vistiek pyderai. Stovi 19″ spinta su serveriais, prokurva switchais ir dar kažkuom. O tie pimplai sugalvojo pjaustyti plytas netoliese. Tai 19″ spinta kaip didelis dulkių siurblys viska ir susiurbė į save… Pažiūrėjau… viskas viduje baltų plytų dulkėmis užkimšta… kaip aš viską ten išvalysiu. Ir dar gyvoje sistemoje.

  3. pabandyk gal susirast/pasiskolint lapu putikli ir visa rack stipriai prapusk, ir gal sone kur arba dugne rack imesk siurblio slanga kad bent biski salintu dulkes. Vienintelis klausimas kaip ventilaitoria reguos i TOKIUSoro srautus.

  4. Kaip tik vieną seną Ubiquity bandžiau prikelti. Viskas kaip gerai, bet ryškiai užmuštas per kabelį/PoE. Išardžius buvo pasibaisėta, nes jokios priešžaibinės/statinės apsaugos nerasta. O daiGtas buvo skirtas vartoti kieme, ant stiebo…

  5. Sveikas, gal visai dabar ne į temą, bet gal gali patarti ar įmanoma iš senų meanta priedėlių padaryti tik mp3 playeri. Yra usb skaito foto ir mp3. Šiaip televizijai jau nebenaudoju ir nervina eit per visokius meniu ir ieškot to mp3 playerio. Gal žinai kaip galim būtų firmare perrašytkad tik įjungus būtų playeris o ne tv. Dėkui lauksiu atsakymo.

  6. Pažirėjau į linką. Manau, geriau nusipirkti ką nors paprastesnio. Nes daikto parametrai nelabai. Ar verta vargti, nebent norisi pačiam tai daryti.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *