Lazerio panaudojimas…

Kol kas nėra pilnaverčių straipsnių, tai šiaip pasidalinsiu patirtimi ir šiaip pabambėsiu.
Rudenėja ir netrukus kai kuriuose miesto rajonuose susiburs į būrius varnos. Jos ten tupės ant aukštų medžių, “čiulbės”, kakos ant bet ko kas apačioje ir šiaip nervuos žmones. Ir jas išvaikyti gana sunku. Bet šiais, kiniško šlamšto pardavimo laikais, galima nusipirkti nešiojama kiek stipresnį lazerį. Nesu labai tikras, bet aš naudojau žalios spalvos ir tai buvo gana efektyvu. Taigi, kai tik kiek sutemsta, paimam lazeriuką ir “šaunam” į varnų tupėjimo vietą. Užtenka kiek pamakaluoti, ir kokia nors varna pabus ir sukels avralą. Ir jos panikiškai pakils iš sutupimo vietos. Tačiau tai dar ne visas malonumas- netgi kai jos skrenda pulku, jos puikiai mato lazerio spindulį ir jų protui tai baisus virbalas iš kietos medžiagos kuris staiga atsiranda jos skridimo trajektorijoje. Todėl kartais smagu stebėti, kai varna daro sudėtingą manevrą ar net stabdo, kad neatsitrenkti į netikėtą kliūti. Karais net atsitrenkia į šalia skrendančia varną.
Varnos gana protingos, todėl greitai tepa slides iš “apšaudomo” regiono. Beja, “šaudant” į dangų reikia atminti, kad toks šaudymas gal net ir ne legalus, tipo galima apakinti lėktuvų pilotus. Man asmeniškai vieną kartą teko stebėti, kaip “šaudė” į Ryanair lėktuvą kuris leidosi Kaune (aš buvau lėktuve), tai sekudės daliai, mirktėlėjo tas lazeris. Ir gana stipriai.
Gaila, kad negalima taip išvaikyti kvailus kaimynus, kurie trankosi tau virš galvos ir ėda paskutinius nervų likučius.

15 replies on “Lazerio panaudojimas…”

  1. Gera mintis jas lazeriu šviesti. Kai prie mano namų buvo įsikūrusi kokių 200 vnt. kolonija, tai niekas nepadėjo. Nei petardos, nei fejerverkai… Padėjo tik Gamo shadow rsv. Du metus kariavau, bet rezultatas puikus. O va lazeriuku nesugalvojau pamėginti.

  2. Pas mane daugiabuty buvo balandžių kolonija. Apmažėjo atsikrausčius varnom – sako natūralus balandžių priešas. Balandžiai pridergia balkone, varnos ne. Tai yra ir pliusų iš jų.

  3. O vat, kad sugalvotum kokį technologinį sprendimą tiems iš paskutinės pastraipos, kurie ne tokie protingi kaip varnos, nuraminti… visuomenės sveikatos labui 🙂

  4. Siūlyk projektą Neringos miškininkam, kurie tradiciškai fejerverkais kormoranus iš lizdų baido. Ten gi užduotis paprasta – išvyti kuriam laikui iš lizdo kol kiaušiniai atšals. Kas jau kas, o tamsta kokį lazerių show padarytum 🙂

  5. Sveikas, gal esi turejes reikalu su hdd duomenu atkurimais. Sugedo loptopas ir toks jausmas jis mechaniskai nebeveikia, loptopas nebepadileidzia pypsi. Hdd liko daug foto kuriu reik, ale vieni meistrai sake remontas nuo 350€ ar cia realios kainos?

  6. Aurelijau, ar tikrai hdd sugedęs? Kompiuteris nepypsi, net jei diskas išimtas. Pagal pypsėjimų skaičių ir trukmę galima surasti, kas sugedo – operatyvinė atmintis, procesorius, vaizdo plokštė ir t.t. Tik ne hdd. Išsitrauk diską, prisijunk prie stacionaraus kompiuterio ar išorinės USB dėžutės ir persikelk svarbius duomenis. O tada – laptopą į taisyklą. Meistrai, kurie sakė, kad remontas 350€, matyt, atsakė į tavo klausymą “Kiek kainuoja duomenų atstatymas iš hdd”. Jis tiek (ar net daugiau) gali kainuoti, bet ne kompiuterio remontas.

  7. Gal kormoranai nėra tokie jautrūs. O dėl kaimynų taip aš pirmą kartą susidūriau ir visiškai neturiu patirties. Atsikėlė tipo medikai, su vaikais, galvojau bus protingi išsilavinę žmonės. O gavosi, kad tipiški provincialai kurių didžiausias pasiekimas- kad jie jau Kaune gyvena ir jie krūti.

    Dėl kieto disko. Yra keli lygiai disko gedimo- nuo paprasčiausio kad perdegė apsauginis diodas, poto jau kad parėjo kontroleris ir pats baisiausias- pats diskas. Diodus keičiau, kažkada keičiau vietomis kontrolerį. Ir kažkada vienam žmogui remontavo patį diską, tada jis mokėjo kažkur 1000Lt kad ištrauktu nuotraukas ir kelis dokuementus.

    Beja, šiuolaikiniai kieti diskai turi terminalo jungtis ir su jais galima “pasikalbėti”. Ar bent pažiūrėti į boot logą.

  8. “Beja, šiuolaikiniai kieti diskai turi terminalo jungtis ir su jais galima “pasikalbėti”. Ar bent pažiūrėti į boot logą.”

    Gal teko susidurt su mirusiu SSD? Turiu neveikiantį Vertex Plus 2. BIOS’as nemato

  9. Teko. Bet kadangi buvo imonės, tai paprasčiausiai išmečiau ir pakeičiau kitu. Mirė dėl firmwarės bugo. Kažkaip nekilo noras ji čiupinti, juolab, kad tai buvo sisteminis diskas ir jame informacijos ištraukinėti nereikėjo.
    Vieną kingstoną atgaivinau perrašes firmware, bet jis tada dar veikė, buvo tik laikas nuo laiko randominiai atsijungimai.

  10. Viršutinius kaimynus geriausia raminti pripilant sklidiną katilą vandens, prispausti jį prie lubų (pakišus knygų ant spintos ar panašiai, bet katilas turi remtis į lubas) ir ant to katilo uždedam ausines bei paleidžiam žemo dažnio bangas ar šiaip kokį bumčiką su bosais. Tyliai – taip, kad kaimynams užėjus nesigirdėtu, jog pas jus grojama. Bet į viršų garsas ojojojoj kaip puikiai persiduos.

  11. Siutacija tokia hdd buvo isimtas ir bandytas pajungti kaip isorinis, ir nieko jokio gyvybes zenklo! Kas galetu pagelbeti?

  12. Kaimynų baidymui taip pat naudočiau žemą dažnį. Jeigu piktumas užeitų, galima ir mikrobangomis tručyti. Bet čia jau savo karmą galima nusitručyti…

  13. Teko nemazai susidurti su isprotejusiais kaimynais,kai grudasi iki 2 ar 3val. nakties. Geriausiai gydosi ijungus garsiai,tikrai garsiai, kokia 5val. ryto, klasika arba Marijos radija,ar panasiai. Kelioms valandoms. Pries tai rekomenduojama perspeti kitus,jei kaimyniski. 100% efektyvumas po pirmo ar keliu kartu.

  14. Pas mane beveik nesigirdi normalaus garso, gal ir kaimynai negroja. Mane nervina žemo dažnio smūginiai garsai- būten bėgiojantys ir šokinėjantys vaikai. Vasaros metu jie kiek labiau išsibėgiodavo kieme ir namie bėgiodavo tikriausiai basi. Dabar bėgioja su kažkokiais bateliais. O namas mano labai senas, su mediniais ir supuvusiais balkiais… gaunasi kaip ir būgnas. Du kartus bandžiau šnekėtis, atsakymas vienas- vaikų aš savo netramdysiu. Matyt reikės kitaip auklėti… bet pradžiai reikia užbaigti garso stiprintuvo upgreidą. Vistik 4 kanalai po +-40V ir 10A :), tiesa pas mane plius minus 35V.

  15. Turiu priminti, kad kai kurie komentarai neatitinka puslapių taisyklių. O kadangi puslapius skaito ir kaimynai, tai buvau iškviestas į policiją ir turėjau teisintis, kad nesu tas “daktaras blogis”. Ateityje informuosiu, ką nusprendė policijos pareigūnai.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *