Ličio polimerizacija

Kadangi utilizacijai papuolė biški broko:
Samsung SDI packs
(tai kažkokie “universalūs” akumuliatoriai, 45Wh)

Buvo ir bačkelių tipo, bet juos užsirezervavo vienas žmogus, bet liko visas kalnas polimero. Pradėjau juos lupinėti, įsipjoviau du pirštus ir surinkau po 10 maišelių. Kas įdomu- akumuliatorių baterija 7.4V, reiškia du akumai nuosekliai. Viduje- 4 maišeliai, dviejų dydžių. Didesni PGF4960C3A (pats samsungas sako, kad tai 4.8Ah talpos), o mažesni PGF463998A (2.2Ah).

Samsung SDI battery cell
Kai ten viduje suorganizuotas krovimas? Jei suporuota- didelė celė su maža lygiagrečiai, tai kaip ten su krovimo srovės pasiskirstymu? Viskas pasidaro automatiškai? Beja, akumus kontroliuoja ir nesamones daro MAX1788.
Trumpa skrodimo analizė parodė, kad iš 20 akumų celių, kokios 4 turėjo 0V, didžioji dalis iškrautos iki minimumo (~2.5-2.7V), kitos pilnos (3.7-4V). Pagrindinis akumo defektas- celių išsibalansavimas. Buvo ir mechaninių atsijungimų.
Dabar biški kraunam ir nežinom ką toliau daryti. Daryti “tikrą” power banką?

Gal kas žinot max iškrovimo srovę? Krovimo srovė tai 0.5C.

4 replies on “Ličio polimerizacija”

  1. tai aišku elektrinį transportą daryt 🙂 kiekio gal užtektų negalingam dviračiui. apskaičiavau kad dešimt didesnių turėtų būt 37V ir ~180Wh?
    o dėl srovės-tai RC modelistų LiPo akumai deklaruoja ir 20C (yra ir 50C iškrovą), bet čia nerealu kaip ilgalaikė. Žinau vieną žmogų-turėjo e.dviratį su LiPo -padraskė didesnėm srovėm, bet po metų akumų nebeliko. Kitavertus turiu 2008m. mobilų su LiPo akumu, ir jis dar visai gyvas.

  2. Ismatuok vidine celiu varza, AC 1 kHz metodu, ir palygines su panasiu LiPo akumu datasheetais, zinosi apytikslia max iskrovimo srove.

  3. Manau bus apie 5C
    Duodi apkrova ir ziuri voltazo kritima prie atitinkamos sroves.
    Reostata koki manau rasi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *