Radiacijos logeris

Tai dar viena dalis atominio šlamšto. Kažkaip prasprūdo pro mano akis kai buvo iškraunamas. Gal buvo kažkokiuose maišuose. Pirmiausia pamačiau prietaiso galą ir pagalvojau, kad tai kokia nors inspekcinė kamera. Bet ištraukus pasimatė užrašas ant šono- GammaTracer, continuous dose rate monitor.

gamma tracer genitron

Tikrai ne kamera, bet kažkas su radiacijos matavimu. Trumpa užklausa internete parodė, kad tai “stand alone” radiaciojos lygio logeris. O ta dalis kuri pasirodė kaip kamera tėra tik optinis duomenų perdavimo portas.

gamma tracer genitron

Papildomas lipdukas parodė, kad prietaisas sukonfiguruotas nuskaityti radiaciją kas valandą ir dar kažkas “AC 250/200 2 min”. Pats prietaisas neradioaktyvus.
Skrodimas parodė, kad prietaisas tai du išlydžio pagrindu veikiantys radiacijos detektoriai, mikrokontroleris, duomenys saugomi tikriausiai statiniam rame. Rodos iššaugo 5000 (10000) matavimų (šiais laikas- labai mažas dydis).
gamma tracer genitron

Maitinimo šaltinis- ličio elementai (ne akumai), kurie biški apsisysiojo, bet voltmetras parodė, kad įtampa kaip ir normoje (lygtai 2008 metų gamybos).
gamma tracer genitron

Prie atminties detektuota 3V, prie aukštos įtampos šaltinio- tikrai aukšta įtampa. Gaunasi, kad prietaisas kaip ir veikia.
gamma tracer genitron

Tik kaip su juos susišnekėti buitinėm priemonėm, be specialaus prietaiso. Imtuvas panašus kaip visokiuose televizuoriuose- modulis. Jaučiu, kad čia naudojamas moduliuotas signalas. O ne tiesioginis ala RS232 per optiką. Prietaisas batareikinis- vadinasi jis laukia kažkokio start kodo, kad pradėti pašnekesį. Tačiau kaime neturiu priemonių kiek labiau analizuotis jo veikimą.

gamma tracer genitron

Dar pastebėti keli jutikliai:
gamma tracer genitron
Tas žalvarinis svambalas greičiausiai pagreičio (kritimo, smūgio) jutiklis, šviesos ar foto diodas kažkodėl nusuktas į korpuso pusę. O tas pilkas kvadratas greičiausiai rasos (dew) jutiklis.

Kol kas neradau daugiau techninės informacijos ir softo šiam prietaisui. Jei kas žino, dirbo, čiupinėjo tokius prietaisus, parašykit. Nes tokius detektorius- logerius turiu kelis. Tiesa nežinau kitų būklės.

(Kai kurios nuotraukos pasididina)

Užrašai ant prietaiso:

Vokietijos sertifikatas: BZT G121 363F
Genitron Instruments GmbH
T GTRACER SN GF1195
Heerstrasse 149, D-60488 Frankfurt/ Main
H*(10) K(air), X, H(x)

Radiaciojos detektorius (Geigerio Miulerio lempute): Vacutec messtechnik GmbH, modelis 70003A (yra interenetuose datašytas)
gamma tracer genitron

4 replies on “Radiacijos logeris”

  1. Naktį kai nuėjau miegoti (biški vėliau nei užmigau klausydamas psalmių) ivyko kai kas. Aš išgirdau kad iš tos pusės kur vyksta prikrovimas baterijų eina kažkoks garsas, lyg traškėjimas, gal. Atsikėliau paklausyti nueėjau ir prikišau ausį klausiau labai intensyviai atsargiai. girdėjos kaip sakiau traškėjimas tik garsesnis, aiškesnis, dar toliau klausyt mėginau prikišes ir staiga sprogo prie veido ausies, batrareika. Pakankamai skardus garsas buvo ir cypė po to ausis viena dideliu dažniu garsu, todėl veliau Visarijono kalbu klausiausi per vieną ausi savo. Dar niežtėjo atrodo ausyje ir žandą nes aptaškė lyg elektrolitu pilnu elektrinės energijos (gal). Jautėsi lyg labai kartus skonis, nusiprausiau. Dar kažkurią naktį iš rozetės veikiantis laikrodis buvo nusimušes atrodo dėl elektros šuolio, manau daug šansų kad ir šiąnaktį buvo šuolis ir dėl to sugadino bateriją, gal tam šuolių sulyginimui yra schemų sukurtų kad nepraleistų šuolių? nes aušinimas pakankamai geras, manau

  2. ejs: dėkui pasiskaitysiu. Tik kažkur pamečiau savo adapterį (naudojau skaitliukus valdyti) ir labai tingiu naują daryti 🙂

    Lermatui (o gal Lermantovui) 😛 Beveik kaip Škėma rašai… tačiau trūksta detalių, ypač kas per krovikas. Kiniškas i-max klonas? Su integruotu maitblokiu? Ar su išoriniu. Kai ardžiau savo imaxą (ir žiūrėjau viešai prieinamas schemas), tai nelabai man ten viskas patiko. Nėra apsaugų, ypač jei nuvažiuos MCU stogas…
    O atsakymas toks- jei aparatas supaprastintas, niekas nepadės. Nes šiaip, normalus maitblokis (kuris iš 230V daro tiek kiek reikia) turi suvirškinti bet kokius trugdžius iš 230V pusės ir nieko neatiduoti į kitą. Pusę. O tada jau krovimo kontroleris turi savo ruožtu rūpintis savais faktoriais… Vienintelis gerumas, kad litis yra naudojamas kaip vaistukai.

  3. Ačiū. Abiems paskutinams pokalbio dalyviams. Žmona nesupratusi kočia vakare krizenu lyg butu biski su varzteliais smegiaunėj jau negerai,– pasiskaite priespaskutini posmeli, vos neklyke nuo juoko. ADMIN atsakymo nesuprato. Visai. Bet dar duosiu pavertejaves paskutine viki nuoroda pasiskaityt (ana ,,prancuzė”) čia bus ,,batai”. Visam vakarui.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *